Gripa nu a apărut la Suceava, dar…

Imunizarea continuă cu cele 2900 de doze din a doua tranșă

Direcția de Sănătate Publică Suceava a distribuit, începând de ieri, în spitale și la medici de familie, a doua tranșă de vaccinuri antigripale cuprinzând 2900 de doze.
 

Potrivit informațiilor acestei instituții, 1800 de doze vor fi repartizate spitalelor sucevene, pentru imunizarea personalului medical care nu s-a vaccinat în prima etapă a campaniei, restul de doze fiind repartizate medicilor de familie care nu au primit vaccinuri din prima tranșă. La începutul campaniei de vaccinare antigripală gratuită, Ministerul Sănătății a repartizat Sucevei o primă tranșă de 8000 de doze de vaccin, cantitate epuizată. Până acum, în județul Suceava nu a fost semnalat niciun caz clinic compatibil cu gripa, în schimb, în săptămâna 6-12 ianuarie, numărul afecțiunilor respiratorii raportate de medici a cunoscut o creștere substanțială față de perioada precedentă. Aceasta nu înseamnă că sucevenii nu s-au îmbolnăvit în perioada sărbătorilor, ci că nu s-au prezentat la medic, în acea perioadă numărul cazurilor de infecții respiratorii și pneumonii acute fiind doar de câteva sute, pe hârtie. În săptămâna de după sărbători, s-au centralizat peste 2100 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), cu 64 de internări, și 563 de pneumonii, cu 91 de internări. Cele mai multe îmbolnăviri au fost la copiii sub 4 ani și cei cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!