Capitalul privat evită să sprijine ramurile sportive din Suceava

Primăria municipiului Suceava va finanța, și în acest an, activitatea ramurilor sportive, a anunțat, într-o conferință de presă, edilul-șef Ion Lungu.
 

El precizează că spre Clubul Sportiv „Universitatea” Suceava ar urma să fie îndreptată suma de 1 milion de lei. „Am avut o discuție cu dl rector Popa și voi mai avea, în cursul săptămânii, cu specialiștii Primăriei, consilierii locali și reprezentanții Universității, asupra modalității finanțării echipei de handbal, în așa fel încât să nu mai fie găsite nereguli de către Curtea de Conturi” a declarat primarul. Demersul survine unor nereguli privind folosirea banilor publici în cursul anului 2013 de către clubul de handbal, edilul-șef precizând că se studiază variante de finanțare aplicate în alte orașe din țară. „Celelalte aspecte referitoare la anul trecut se află în instanță, iar aceasta va decide” a precizat Lungu. Fotbaliștii de la Sporting vor fi plătiți doar dacă migrează înspre Rapid Fotbalul ar putea primi, în total, tot 1 milion de lei, fonduri ce vor ajunge în conturile Rapid CFR, astfel încât echipa de Liga a II-a să nu retrogradeze. Așa se face că fotbaliștii de la Sporting vor fi plătiți doar dacă vor migra înspre Rapid, pentru asigurarea unui suport financiar consistent primarul Lungu apelând și la darea de mână a eventualilor sponsori. Șeful executivului a declarat că se așteaptă ca oamenii de afaceri din municipiu să vină alături de Primărie, să sprijine echipa de handbal și cea de fotbal, care, ambele, „sunt cărți de vizită ale orașului și județului”. „Sperăm în fuzionarea dintre Rapid și Sporting, fotbaliștii urmând să se adune la Rapid, acolo unde se dă și finanțarea. Așteptăm lângă noi și pe oamenii de afaceri, însă, din păcate, astăzi nimeni nu vine, din zona privată, nici la handbal și nici la fotbal. Tot efortul financiar, toată finanțarea rămân pe umerii Primăriei” a reliefat primarul. În proiectul bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Suceava pe anul 2014, ramurile sportive figurează cu posibile alocări totale în valoare de 2,5 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: