Revelionul tineretului…

Organizarea Revelionului tineretului devenea obligatorie pentru partidul comunist părinte la vremea când nu se punea problema petrecerilor din baruri, a organizării de baluri – căci era Revelionul, nu?, ci doar a adunării sub același acoperiș a cât mai multor tineri, evident mai ușor de controlat în asemenea condiții.
 


Adevărul este că înscrierea la asemenea petreceri comune nici nu trebuia sugerată de secretarul de UTC sau de partid, căci nu existau variante: te rugai să fii acceptat! Cu ceva organizare, căci isteți care să se descurce la acest capitol existau destui și atunci: adică o sală ornată cu baloane, steluțe și ghirlande, bradul lui Moș Gerilă, spectacolul de divertisment conținând mai de toate (inclusiv umor, uneori incredibil de incisiv), cu costumația specifică fiecărui număr prezentat, nelipsind firesc costumul popular, se făceau adevărate minuni. Mulți nu uită nici astăzi atmosfera de atunci, căci tinerețea e fericită oriunde. Astfel că în dimineața „semănatului” toată lumea arăta bine dispusă, nicidecum aghezmuită, controlul la alcool fiind aproape necruțător. Cele patru imagini extrase de Dumitru Vințilă din arhiva noastră fotografică au fost făcute la Revelionul tineretului organizat la Suceava în noaptea dintre anii 1967 și 1968 la Sala sporturilor. (foto: D. VINȚILĂ)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: