Conform unor surse din USL

Primarul Lungu ar putea candida pentru Parlamentul European din partea PSD

> În această ecuație ar intra apoi viceprimarul Gavril Vârvara, devenind primar interimar al Sucevei, ulterior poziția de primar ales urmând să fie cucerită (și menținută) de candidatul PSD la această funcție, Tiberius Brădățan
 

Primarul Sucevei, Ion Lungu, este luat în calcul pentru a candida la alegerile europarlamentare din mai 2014, au declarat surse din cadrul USL Suceava. Potrivit acestor surse, candidatura lui Ion Lungu ar urma să se facă pe lista PSD, pe un loc eligibil, acesta părăsind astfel fotoliul de primar. Se estimează astfel că o eventuală candidatură a lui Ion Lungu la Parlamentul European (PE) va reduce procentul obținut de PDL în județul Suceava, unul dintre candidații acestui partid fiind Orest Onofrei, fost prefect de Suceava și senator în mandatul 2008-2012, în condițiile în care gradul de încredere măsurat în sondajele de opinie indică faptul că PDL se apropie de 30% în județ. Sursele menționează că o eventuală candidatură și apoi alegere a lui Ion Lungu din partea PSD în PE va duce la numirea lui Gavril Vârvara în funcția de primar interimar al Sucevei. Totodată, PSD Suceava, cu sprijinul politic asigurat de Ion Lungu, ar avea și prima șansă pentru alegerea noului primar al municipiului reședință de județ, cel mai probabil candidatul fiind Tiberius Brădățan, care apoi ar fi reales în funcție la alegerile locale din 2016. PDL Suceava va avea doi candidați pe primele zece locuri de pe listă la alegerile europarlamentare, Orest Onofrei și actualul europarlamentar Petru Luhan. PNL Suceava a anunțat că va propune pe listele pentru PE pe viceprimarul Ovidiu Doroftei și pe inspectorul școlar general adjunct Cristina Teodorovici, dar șansele ca ei să se situeze pe locuri eligibile sunt mici. PSD Suceava a evitat până în prezent să anunțe vreun candidat din partea organizației județene pentru alegerile europarlamentare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI