Suceava

Până la 50 de milioane de lei, fonduri nerambursabile pentru lucrările dintre blocuri

>Sunt vizate lucrări de amenajare de spații verzi, locuri de joacă pentru copii, alei pietonale, parcări de reședință, precum și pentru modernizarea celor existente
 

Proiecte pentru perioada 2014-2020, în valoare de 200 de milioane de euro, ar putea promova municipiul Suceava în vederea obținerii de finanțare europeană, a anunțat primarul Ion Lungu. În faza de bună intenție sunt 10 posibile proiecte, pe primul loc fiind pus cel privind reabilitarea infrastructurii urbane a municipiului Suceava, pentru care se speră atragerea unor fonduri nerambursabile care ar ajunge și până la 50 de milioane de euro. „Există foarte multe solicitări, din partea cetățenilor, de a asfalta aleile din fața blocurilor, aleile secundare, pentru care, evident, nu avem capacitate financiară. Am încercat să le facem cu fonduri europene, însă, la finanțare, erau admise proiecte doar pentru străzile de rangul II și III, cu ecartament mare. Cele dintre blocuri, respectiv aleile, nu se pot asfalta pe bani europeni” a reliefat primarul Ion Lungu. El spune că, astfel, sunt vizate lucrări de amenajare de spații verzi, locuri de joacă pentru copii, alei pietonale, parcări de reședință, precum și pentru modernizarea celor existente. „Este un proiect destul de important pe care vrem să-l promovăm și să reabilităm tot ce este printre blocuri. Având în vedere că în curs este și cel de-al doilea proiect POR, cu reabilitarea a încă 10 străzi importante, în cartiere mai este mult de lucrat” a explicat primarul. Ion Lungu a precizat că suma necesară ar urma să fie atrasă în cadrul structurilor intercomunitare de dezvoltare Suceava – Botoșani, „Zona metropolitană Suceava”, „Zona metropolitană Botoșani”, contravaloarea totală a proiectelor pe care le pot pregăti autoritățile din cele două județe ridicându-se la circa 1 miliard de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: