Porcii din gospodării, sacrificați doar pentru consum propriu

> Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, inspectorii DSVSA Suceava vor intensifica acțiunile de supraveghere și control
 

Sacrificarea porcilor în gospodăriile populației se poate face doar pentru consum propriu, avertizează conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, într-un comunicat de presă în care se accentuează că este interzisă comercializarea cărnii și a produselor rezultate. Purtătorul de cuvânt al instituției sucevene, dr. Vasile Semeniuc, precizează că, după tăiere, efectuarea examenului trichineloscopic este obligatorie, astfel încât riscul de îmbolnăvire să fie eliminat. Semeniuc atenționează că mișcarea animalelor către piețe, în vederea comercializării, se va face doar dacă acestea vor fi însoțite de documente sanitare veterinare. Pe de altă parte, în preajma și pe durata sărbătorilor de iarnă, perioadă în care, în mod tradițional, sporește considerabil consumul de produse alimentare cu specific, inspectorii DSVSA Suceava vor intensifica acțiunile de supraveghere și control. Vizate vor fi târgurile de animale, piețele agroalimentare, unitățile de vânzare a produselor alimentare, cât și cele de alimentație publică. Dr. Vasile Semeniuc informează că verificate vor fi, în primul rând, condițiile sanitar-veterinare de funcționare a unităților care comercializează produse alimentare, respectiv dacă acestea au fost autorizate sanitar-veterinar, la control fiind supuse și mijloacele care transportă mărfurile în cauză. Totodată, lucrătorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava se vor concentra asupra condițiilor de depozitare; provenienței alimentelor, îndeplinirii cerințelor de marcare a cărnii, a celor de etichetare a produselor, cât și a felului în care sunt stabilite termenele de valabilitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: