E.ON ne dă sfaturi care ne ajută să plătim mai puțin la gaz sau electricitate

Puțini dintre noi știu că fiecare grad în plus peste temperatura de 19 C, în locuința noastră poate să însemne o creștere a consumului de gaze naturale cu circa 8%, iar folosirea unui termostat de ambianță poate determina o reducere cu până la 25% a costurilor de încălzire.
 

De asemenea, nu prea se știe că un bec clasic de 100W consumă anual circa 100 kWh, iar din această cantitate doar 6% este transformată în lumină, iar restul de 94% se pierde prin căldură. În acest context, E.ON Energie România oferă clienților săi câteva sfaturi care, puse în practică, pot aduce „o reducere semnificativă a facturilor de gaze și electricitate”. Astfel, se recomandă izolarea îmbinărilor de la ferestre cu garnituri de etanșare autoadezive, de tip purfix, reglarea temperaturii din locuință ținând cont că fiecare grad în plus peste 19 poate să însemne o creștere a consumului de gaze naturale cu circa 8%. E.ON ne mai sfătuiește să deschidem larg ferestrele pe perioade scurte de timp, să izolăm conductele de agent termic din spațiile neîncălzite, să aerisim caloriferele de câte ori e cazul. Se recomandă setarea centralei termice la o temperatură mai scăzută a apei calde, ca să nu necesite combinarea cu apa rece, folosirea unui termostat de ambianță care comandă funcționarea centralei, ținând cont de temperatura setată în camera în care se montează, care va determina o reducere cu până la 25% a costurilor de încălzire. Alte măsuri de economie sunt montarea unor robinete cu cap termostat pe calorifere, pentru a controla debitul agentului termic din radiator în fiecare cameră, izolarea termică a pereților, care va determina o reducere cu până 50 la sută a costurilor la încălzire, reglarea arzătoarelor, verificarea filtrelor de apă și a depunerilor de calcar pe conducte, cu sprijinul instalatorilor autorizați. În ce privește energia electrică, sunt mai economice, în opinia E.ON, folosirea becurilor economice sau a celor cu led, cu o putere adecvată nivelului de lumină necesar, folosirea lămpii de birou pentru iluminatul local, amplasarea frigiderelor la distanță de sursele de căldură, achiziționarea aparaturii electrocasnice de clasă energetică superioară A++ sau A+++, costurile fiind amortizate deoarece consumă mai puțin și sunt mai eficiente. Trebuie să mai știm că lăsate în „stand by”, aparatele electrocasnice consumă energie, chiar dacă nu sunt folosite, iar încărcătoarele pentru telefoanele mobile nu trebuie lăsate în priză deoarece consumă energie chiar dacă nu se încarcă telefonul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: