Pentru prima dată în Suceava

Ziua Națională cu fasole, cârnați și vin fiert

Ziua Bucovinei, cât și Ziua Națională a României vor fi marcate cu fast în municipiul Suceava, a declarat, ieri, primarul Ion Lungu.
 

Ion Lungu

„În acest an, Ziua Bucovinei va fi sărbătorită cu fast la Suceava. Vor fi diverse manifestări culturale, ședințe festive de Consiliu Județean, Consiliu Local și Colegiu Prefectural”, a subliniat Lungu, menționând că spectaculoasă este retragerea cu torțe, de pe 28 noiembrie, a plutoanelor de militari, de la ora 18, pe traseul Primărie – Casa Culturii. De Ziua Națională a României, duminică, pe 1 Decembrie vor fi depuse coroane de flori la Monumentul „Bucovina înaripată” din Parcul Drapelelor, ceremonie care este programată pentru ora 12 și care va continua cu o paradă militară. Începând cu ora 14, pe esplanada Casei Culturii, pentru prima dată în municipiul Suceava, celor prezenți le vor fi împărțite, după tradiția din alte părți ale țării, 5.000 de porții de fasole cu cârnați, 5000 de bulci și 5.000 de pahare cu vin fiert. Primarul Ion Lungu a precizat că seara se va încheia cu aprinderea oficială, la ora 17, a instalațiilor și ornamentelor luminoase din Bradul de Crăciun din centrul municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: