Compania germană Pffeifer, constructor POS-Mediu, amendată cu 9.000 lei de către Primăria Suceava

> „Cred că trebuie pusă o pancartă cum că «așa nu trebuie să se lucreze»”, a spus ieri primarul Ion Lungu > Lucrările POS-Mediu se derulează necorespunzător și în alte localități ale județului, „sau chiar mai rău” decât în Suceava
Primăria Suceava a amendat cu un total de 9.000 de lei firma germană Pfeiffer care lucrează la extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și a celor de canalizare din reședința de județ, printr-un proiect cu finanțare europeană în cadrul Programului Operațional Sectorial-Mediu. Demersul survine unor atenționări repetate a firmei constructoare, șeful administrației locale, Ion Lungu, precizând că responsabilii acesteia au avut o atitudine sfidătoare, timp de o lună întreagă tot promițând că aduc la starea inițială carosabilul afectat de intervenții, în cartierul Obcini. Lungu spune că a vizitat personal șantierul și a constatat că situația de la fața locului era dezastruoasă.
 

Strada Rulmentului

„Sunt lucrări făcute în bătaie de joc, gropi nesemnalizate, lucrări de pregătire abandonate, subtraversări neumplute cu nisip, neputând circula nici mașinile și nici pietonii. Este un dezastru și tocmai de aceea am ținut să amendez firma Pfeiffer cu 6.000 lei pentru strada Rulmentului și cu un total de 3000 lei, pentru străzile secundare Duzilor și Mesteacănului, care nu adună trafic”, a declarat Lungu. Primarul Sucevei a mai precizat că o întâlnire pe această temă a avut și la Consiliul Județean, primarii din județ reclamând că lucrările POS-Mediu se derulează necorespunzător și în localitățile pe care aceștia le conduc, „ba chiar mai rău” decât la Suceava. „Încercăm să ținem lucrurile sub control, deși nu înțeleg fenomenul, atât timp cât este greu să obții lucrări astăzi, fiind criză economică”, a iterat Lungu, avertizând că, în condițiile în care strada Rulmentului nu va fi reparată până la intrarea în iarnă, compania Pfeiffer va fi amendată din nou. Prin POS-Mediu, în municipiul Suceava, este prevăzută extinderea cu circa 31,3 km a rețelelor de alimentare cu apă de pe 76 de străzi, reabilitările având în plan 25,4 de km de conducte de pe 67 străzi din toate cartierele, mai puțin din centrul orașului. Rețelele de canalizare de pe 70 de artere vor fi extinse cu 32,7 km, iar cele de pe alte 15 străzi, în lungime de 6 km, vor intra în reabilitare. Valoarea investiției pentru întreg județul Suceava este de circa 120 de milioane de euro. La nivel județean sunt prevăzute lucrări de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru 5 aglomerări urbane, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Vatra Dornei și Gura Humorului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: