Recurs amânat până miercuri în dosarul Ilie Gherman

Primarul comunei Slatina, Ilie Gherman, în vârstă de 50 de ani, acuzat de prefectul Florin Sinescu de abuz în serviciu contra intereselor publice, nu a compărut ieri în recurs în fața judecătorilor Tribunalului Suceava din simplul motiv că apărătorul său ales a cerut completului de ședință răgaz pentru studierea dosarului.
 

Ilie Gherman

Magistrații suceveni au stabilit că recursul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava se va judeca miercuri, începând cu ora 9. Reținut vinerea trecută de IPJ Suceava, adus în cătușe la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, prezentat apoi Judecătoriei Fălticeni cu propunere de arestare preventivă și pus în libertate (n.n. – de îndată, fără expirarea celor 24 de ore procesuale), edilul-șef de Slatina va fi cântărit de judecători dacă prezintă sau nu pericol concret pentru ordinea publică, mai precis dacă lăsarea sa în libertate prezintă o astfel de caracteristică. „Probatoriul administrat în cursul urmăririi penale a relevat următoarea situație de fapt. Inculpatul, în calitate de primar al com. Slatina, jud. Suceava, și ordonator principal de credite, în baza unei rezoluții infracționale unice, a refuzat emiterea Dispoziției bugetare privind deschiderea creditelor pentru trimestrul IV al anului 2013 și efectuarea viramentelor bancare, blocând astfel, nelegal, drepturile salariale ale personalului didactic și auxiliar din cadrul Școlii Gimnaziale Herla, com. Slatina, jud. Suceava, unitate de învățământ preuniversitar de stat – pentru lunile septembrie și octombrie 2013, deși în bugetul autorității publice locale exista cu această destinație suma de 352.432 lei, privând astfel de drepturile legale un număr de 59 de persoane, profesori și personal similar. Inculpatul a persistat în atitudinea sa infracțională pe tot parcursul urmăririi penale, nedeblocând fondurile necesare plății drepturilor salariale pentru personalul didactic, generând astfel o stare gravă și concretă de pericol pentru ordinea publică, ceea ce a impus solicitarea parchetului de arestare preventivă a inculpatului, adresată instanței de judecată” se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Primarul de Slatina, acuzat de abuz în serviciu în formă continuată și calificată, riscă, potrivit legii, închisoarea de la 5 la 15 ani .

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI