Din nou pe simezele bucureștene

Constantin Severin prezintă „Ierarhia luminii” la Elite Art Gallery

Artistul plastic și scriitorul Constantin Severin va fi din nou prezent pe simezele bucureștene, de data asta la Elite Art Gallery, unde vineri, 4 octombrie 2013, la ora 18, își va vernisa expoziția de pictură „Ierarhia luminii”.
 

Potrivit reprezentanților galeriei menționate, „Ierarhia Luminii” este „o inedită expoziție de pictură monocromă a artistului vizual și scriitorului sucevean Constantin Severin, un eveniment rarisim în arta românească”. Vor fi expuse 18 tablouri în ulei pe pânză și o instalație (pictură bifrons), intitulată „Ianus”, lucrări care vor putea fi admirate pe simezele galeriei până în ziua de 18 octombrie. Expoziția va fi prezentată de prof. univ. dr. Maria Ana Tupan, iar curator va fi criticul de artă și scriitorul Corneliu Ostahie. Cu acest prilej va fi lansat și primul album de artă al artistului, publicat recent de editura Tipo Moldova din Iași. Parteneri ai evenimentului sunt Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava și Consiliul Județean Suceava. Constantin Severin este membru al Asociației European Artists din Germania și membru fondator al grupului 3rd Paradigm International Artists. Despre Constantin Severin, Maria Ana Tupan spune, printre altele: „În loc să anuleze materia prin negația absolută a luminii, ca în seria de tablouri negru pe negru ale lui Rauschenberg, Constantin Severin pune realitatea între paranteze, îngăduind în lucrările sale doar arhetipurile subconștientului colectiv revelate în mituri și artefacte”. Elite Art Gallery este un proiect al Asociației Elite Art Club UNESCO, inițiat în 2008 în urma dezvoltării proiectului „Pictori de azi la Balcic” și se dorește a fi „o modalitate modernă, atractivă și interactivă de a pune la dispoziție servicii care țin de domeniul artei: expoziții și vernisaje, consultanță, impresariat artistic”, au mai precizat organizatorii evenimentului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: