Prin proiectul „From Story to Story“

Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava este partener cu școli din 7 țări europene

Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava desfășoară, din această vară, Proiectului Multilateral Comenius „From Story to Story”, în parteneriat cu 7 școli europene din Franța, Lituania, Spania, Polonia, Turcia, Anglia și Ungaria.
 

Directorul unității, prof. Carmen Sima, ne-a precizat că proiectul se desfășoară până în 2015, printr-un grant în valoare de 24.000 de euro, fiind confinanțat din fonduri europene prin Programul de Învățare pe tot Parcursul Vieții al Comisiei Europene. „Este un nou vot de încredere acordat școlii noastre de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Acesta este al treilea proiect Comenius și suntem fericiți, pentru că o nouă colaborare europeană răspunde curiozității elevilor și profesorilor de a cunoaște, de a afla mai multe despre cultura comună și specifică a țărilor partenere, facilitând în același timp accesul la alternative europene de învățare continuă și activă. Proiectul va avea un rol esențial în a oferi copiilor o perspectivă pozitivă asupra cunoștințelor literare, dar și în ceea ce privește abilitățile lor de comunicare sau socio-emoționale”, ne-a spus directoarea Sima. România va găzdui întâlnirea din martie 2015 Potrivit coordonatoarei de proiect, prof. Dorina Fărtăiș, proiectul va cuprinde două secțiuni, prima axându-se pe „explorarea folclorului și a poveștilor tradiționale existente la nivel local și internațional, lectura fiind principala activitate ce va permite elevilor noștri să se familiarizeze cu alte culturi”. În partea a doua „se va încuraja creativitatea și munca în echipă, deoarece elevii își vor crea propriile povești, în care se vor regăsi și cunoștințele acumulate în prima parte a proiectului”. Proiectul are rolul de a îmbunătăți abilitățile copiilor în TIC, limbi moderne, tehnici dramatice, educație fizică sau desen. „Scopul nostru comun este de a explora gradul de conștientizare culturală a copiilor pentru a asigura înțelegerea literaturii europene. Ne dorim să îmbunătățim abilități de citire, scriere, exprimare orală, tehnici dramatice și vom realiza o serie de activități care vor permite copiilor noștri să cunoască mai bine lumea în care trăiesc și astfel să începem să dezvoltăm conștiința lor proprie despre societatea actuală, Europa și lume – din care și ei fac parte”, ne-au mai precizat reprezentanții școlii. Pe parcursul celor doi ani de proiect, cadrele didactice din fiecare școală implicată în proiect vor participa la reuniunile organizate, pe rând, de fiecare țară parteneră, prima mobilitate, la care vor participa și cadre didactice de la școala menționată, fiind în Polonia, în luna octombrie. România va găzdui întâlnirea din martie 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: