Șeful IȘJ răspunde celor interesați de starea învățământului sucevean:

Școlile sunt pregătite pentru noul an școlar „în limitele condițiilor disponibile

Șeful Inspectoratului Școlar al Județului Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, a declarat, ieri, printr-un comunicat de presă, că „unitățile școlare sunt pregătite pentru începerea noului an școlar, în limitele condițiilor disponibile, în funcție de realitățile existente”.
 

Inspectorul general admite că „sunt un număr mare de unități școlare fără avize sanitare de funcționare”, situație bine-cunoscută la nivelul județului și cauzată de unii „factori obiectivi”, dar remedierea acestei situații ține de „rezolvarea unor probleme de infrastructură școlară sau de infrastructura deficitară la nivelul unor comunități”. Prof. Lazăr spune că „lipsa avizelor nu împiedică desfășurarea procesului de învățământ în condiții normale”, deoarece directorii de școli, sprijiniți de comunitățile locale, au reușit să asigure igienizarea și amenajarea corespunzătoare a spațiilor. „Precizăm că, în unele situații, condițiile de activitate sunt dificile, dar nu imposibile, și că o parte dintre dificultăți au fost atenuate pe parcursul verii, cu sprijinul factorilor locali” a precizat inspectorul general. El a reamintit că în județul Suceava sunt 110 obiective de investiții începute în învățământ, pentru a căror derulare este însă nevoie „nu doar de fonduri, ci și de o reconsiderare a acestora în sensul oportunității continuării, a ierarhizării și stabilirii priorităților”. Șeful IȘJ a precizat, chiar de la începutul comunicatului, că declarațiile sale au avut în vedere acuzele senatorului Gheorghe Flutur, apărute în presa locală, potrivit cărora „USL trebuie să-și asume eșecul guvernării în domeniul educației” și „nereușita” prin „demiterea responsabililor de proasta pregătire a noului an școlar”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: