Până la sfârșitul anului

Primăria Suceava externalizează serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân

> Municipalitatea este depășită de situație, mai ales în ceea ce privește numărul de personal, dotările și exigențele de autorizare în domeniu > „Vom respecta legea, drepturile animalelor, însă nu putem pune mai presus câinii decât copiii, decât oamenii” a declarat primarul Ion Lungu

Până la sfârșitul acestui an, Primăria Suceava va externaliza activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân, a anunțat ieri șeful administrației locale, Ion Lungu. Edilul-șef susține că a avut întrevederi cu oficialii mai multor asociații de protecția animalelor, aceștia exprimându-și intenția de a participa la competiția de preluare a gestiunii acestui serviciu.

 

„Am avut discuții cu reprezentații câtorva asociații de protecție a animalelor care și-au exprimat, deocamdată verbal, intenția de a participa la o viitoare externalizare a acestei activități de ecarisaj și gestionare a câinilor fără stăpân” a precizat Lungu. El arată că Primăria este depășită de situație, mai ales în ceea ce privește numărul de personal, dotările și exigențele de autorizare în domeniu. Edilul-șef reliefează că adunarea maidanezilor și adăpostirea în amenajările din Lunca Sucevei rămâne o prioritate pentru administrația locală. Primarul spune că acțiunea s-a intensificat în ultimele zile, strânse fiind, în special, animalele hoinare de pe lângă unitățile de învățământ școlar și preșcolar. Municipalitatea se prevalează de sondajul de opinie efectuat în urmă cu circa 2 ani, conform căruia 90% dintre suceveni s-au pronunțat pentru ridicarea maidanezilor și îngrijirea acestora în adăposturi special amenajate. „Vrem să prindem cât mai mulți câini de pe străzi. În această perioadă, înaintea deschiderii noului an școlar, se acționează mai ales pe lângă școli, dar nu numai” a explicat Ion Lungu. Cel de al doilea adăpost pentru câinii fără stăpân, dat în folosință la sfârșitul primăverii trecute, este populat în proporție de 70%. Ion Lungu crede că acesta îndeplinește, în mare parte, cerințele normelor europene, fiecare țarc găzduind câte 6 animale. O asociație care va prelua serviciul de ecarisaj și gestionare a câinilor fără stăpân ar urma să procedeze și la modernizarea celui dintâi adăpost. „Vom respecta legea, drepturile animalelor, însă nu putem pune mai presus câinii decât copiii, decât oamenii” a conchis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: