Căminul Cultural – „perla” comunei Mitocu Dragomirnei – inaugurat de liderii opoziției sucevene

Căminul Cultural din comuna Mitocu Dragomirnei a fost inaugurat, duminică, cu ocazia hramului comunei, în prezența senatorului PDL Gheorghe Flutur și a deputatului PDL Ioan Bălan, la acțiune participând câteva sute de localnici, dar și o suită întreagă de lideri județeni ai PDL Suceava.
 

Căminul Cultural Mitocu Dragomirnei

Primarul comunei, Dănuț Solcan, a spus la deschiderea manifestării că această clădire a început să fie construită încă din anul 1991, dar că în anul 2009 a fost refăcut proiectul și s-a obținut apoi finanțarea. El a recunoscut că lucrările la căminul cultural au început odată cu cele de modernizare a corpului A de clădire a școlii gimnaziale, care însă nu e racordată la rețeaua de căldură și nici nu are toalete. Primarul și-a exprimat încrederea că până la iarnă se va rezolva problema încălzirii, dar că în ceea ce privește grupul sanitar se bazează pe noua conducere a școlii, explicând că firma de construcții care trebuia să realizeze acest grup sanitar a încasat banii fără să presteze lucrările. Solcan a mai spus că îi pare rău că la această inaugurare nu se află și președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor (în sală se aflau trei consilieri județeni, Vasile Ilie – PDL, Brândușel Nichitean – PNL și Radu Pentiuc – PDL) ca să-i transmită, în numele locuitorilor, că în comună mai e nevoie de o grădiniță, dar și de modernizarea drumului dinspre Suceava. „Dacă nu vom găsi la el înțelegere, poate că vom găsi în altă parte” a spus primarul. Prezent la manifestare, senatorul PDL Gheorghe Flutur a spus că se bucură că într-o perioadă grea se întâmplă și lucruri bune. El a spus că acest cămin cultural poate deveni un loc important în vederea relansării fenomenului cultural din localitate, dar că se pretează și pentru nunți și botezuri. Totodată, Gheorghe Flutur a spus că ar trebui făcute demersuri ca Mănăstirea Dragomirna, aflată pe raza comunei, să fie inclusă în patrimoniul cultural mondial UNESCO. Deputatul Ioan Bălan a subliniat în discursul său că nici măcar municipiul Suceava nu are o clădire de cultură cum este noul cămin cultural din Mitocu Dragomirnei, ceea ce poate fi o mândrie pentru localnici. El a fost singurul care l-a salutat public pe consilierul județean liberal Brândușel Nichitean, care nu a fost invitat de autoritățile locale să urce pe scena căminului cultural alături de oficialități. Inaugurarea s-a încheiat cu un concert de muzică populară, unul dintre artiștii așteptați de public fiind Aurel Tămaș.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: