Un caz la limita vieții, ajuns la UPU Suceava

O bătrână ca „un cadavru viu”, după ce a stat două zile căzută în curte

Medicii de la Unitatea de Primire Urgențe, de la Spitalul Județean Suceava, s-au confruntat miercuri cu trei cazuri deosebite: o bătrână ca un cadavru viu, înghețată și cu viermi pe piele, un bărbat care a încercat să se sinucidă prin spânzurare și un tânăr care s-a ars în timp ce-și repara scuterul…
 

Cazul care i-a scandalizat, pur și simplu, este al bătrânei de 81 de ani din Suceava, găsită de vecini căzută în curtea casei, în comă, după ce a stat două zile în ploaie și frig. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, medicul urgentist Tiberiu Brădățan, ne-a precizat că femeia suferise un accident vascular cerebral ischemic și de aceea și-a pierdut cunoștința și a căzut în curte, fiind găsită de vecini și adusă la UPU în stare avansată de degradare fizică. „Bătrâna a fost adusă la Urgențe miercuri, probabil căzuse cu o zi sau două înainte, când au fost și temperaturi de 14-15 grade. În general, temperatura normală a corpului uman este de 37 de grade, și orice temperatură care scade sub 35 este hipotermie, iar bătrâna avea 34 de grade. A stat afară 24-48 de ore, expusă și la umiditate excesivă. Când a fost adusă la noi, era practic un cadavru viu, din cauza lipsei de îngrijire corporală, pe rănile existente pe corp muștele și-au depus larvele” ne-a declarat dr. Brădățan. Bătrâna a fost internată la Secția Anestezie Terapie Intensivă, starea ei fiind stabilă în prezent, dar prognosticul medicilor este “rezervat”. La spital au ajuns și rudele pacientei, sora și cumnata, care au declarat că vinerea trecută a fost ultima oară când o văzuseră pe bătrână. Un cioban de 42 de ani, din Bălăceana, a intrat în șură să-și pună ștreangul de gât după o ceartă cu soția. Numai că aceasta s-a dus imediat după el și a apucat să-l salveze, bărbatul ajungând la UPU numai cu un edem laringian. Dr. Brădățan a precizat că gestul sinucigaș al bărbatului nu s-a soldat cu leziuni neurologice la nivelul măduvei spinării și la coloana cervicală, el fiind internat în Secția ORL. Cu arsuri de gravitate mică a ajuns la Urgențe un tânăr de 18 ani din Suceava, care a luat foc de la benzina căzută pe haină, în timp ce-și repara scuterul. El a suferit arsuri pe obrazul stâng și la umăr, a fost internat la Secția Chirurgie Plastică, dar, arsurile nefiind grave, tânărul se poate vindeca repede.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: