Festivalul de Artă Medievală mai are nevoie de fonduri

Festivalul de Artă Medievală de la Suceava are nevoie și anul acesta de sponsori pentru completarea bugetului, dată fiind desfășurarea mai mare de forțe – peste 280 de artiști – față de anul trecut. „Facem apel la sponsori să sprijine acest eveniment care, după părerea noastră, e unul din cele mai importante ale Sucevei” a precizat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Constantin Ursu.
 

Festivalul Medieval „Ștefan cel Mare”

Bugetul festivalului se ridică anul acesta la 280 milioane lei, 100 de milioane fiind asigurate de Primăria Suceava, ceilalți bani venind din bugetul muzeului alocat prin Consiliul Județean. Este vorba despre un buget alocat pentru toate evenimentele din acest an, nu numai pentru festival. De aceea este nevoie și de sponsori. Startul festivalului va fi dat de parada artiștilor, care se vor deplasa cu torțe pe traseul Obcine – George Enescu – Primăria Suceava – Ana Ipătescu – Cetatea de Scaun. Ca și la edițiile anterioare, manifestarea se va desfășura, de vineri, 17 august, și până duminică, 19 august, structurată pe două intervale orare mari. Unul dimineața, între orele 10 și 12,30, va fi destinat mai ales copiilor. Ei vor putea viziona spectacole de teatru și participa la concursul „Descoperiți comoara”. De la ora 15 și până târziu în noapte, ora finală variind de la zi la zi, va fi programul pentru adulți, care va cuprinde scenete comice, concursuri, ateliere medievale, acrobații, tir cu arcul, spectacole pirotehnice. Întrucât șanțul de apărare va fi disponibil anul acesta, în Cetate va reveni turnirul cu cai. Anul trecut s-au desfășurat numai spectacole ecvestre cu steaguri și foc, din cauza lucrărilor aflate în curs în șanțul Cetății. Festivalul anunță și multe momente artistice organizate în curtea interioară, de asemenea inaccesibilă anul trecut. Spectacolele de muzică medievală se vor desfășura, ca și în 2012, de la ora 20, pe scena muzeului Satului Bucovinean. Ca element de noutate la concursul „Noaptea supraviețuitorilor în Cetate”, care va începe sâmbătă, de la ora 22,30, trupa suceveană „Onix”, formată din elevi de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, va cânta coveruri și piese proprii, în timpul dintre probele de concurs. În cetate vor veni cu spectacole două trupe noi: „Ad-hoc” și „Eternum”. Directorul Ursu a mai spus că desfășurarea festivalului va fi oarecum afectată și anul acesta de lucrările de reabilitare din Cetate, dar în mai mică măsură ca anul trecut.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: