Opt accidente de muncă într-o singură lună

> Pentru încălcarea legislației privind sănătatea și securitatea în muncă, inspectorii de muncă suceveni au dat amenzi în valoare totală de 21.000 de lei
 

Inspectorii de muncă suceveni au avut, în luna trecută, pe linia securității și sănătății în muncă, 106 acțiuni de control. Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Romeo Butnariu, arată că, în urma verificărilor efectuate, lucrătorii din subordine au aplicat 120 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor însumând 21.000 lei. Printre deficiențele constatate în domeniul securității și sănătății în muncă se numără cele legate de neasigurarea, de către angajator, a unei instruiri adecvate, cât și lipsa autorizației de funcționare din punct de vedere al securității muncii. Lucrătorii ITM Suceava au descoperit, de asemenea, că prin fișa postului nu s-au stabilit atribuții și răspunderi în domeniul securității și sănătății în muncă, dar și că nu au fost asigurate toate sortimentele necesare de echipamente individuale de protecție, conform specificului fiecărui loc de muncă. Pe de altă parte, în luna iunie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă au fost comunicate 8 accidente de muncă, dintre care unul s-a soldat cu decesul victimei. Pe parcursul lunii trecute, la ITM Suceava s-au înregistrat 154 petiții, iar 56 de persoane au fost primite în audiență.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI