Premianții festivalului „Umor la Gura Humorului”

Cea de a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică „Umor la Gura Humorului”, care a avut drept temă la secțiunea de grafică satirică „1+1=?”, iar la secțiunea epigramă și poezie umoristică, „Schengen”, și-a premiat duminică câștigătorii.
 

Potrivit directorului Festivalului Internațional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică, Vera Romaniuc, la secțiunea grafică satirică s-au înscris la ediția din acest an 173 de concurenți din 40 de țări, participarea feminină la concurs fiind mai numeroasă decât la edițiile precedente, respectiv 15 femei, dar și 34 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. Ea a arătat că la secțiunea literatură umoristică au participat 46 de concurenți din România. Vera Romaniuc a subliniat că, pentru prima dată, jurizarea lucrărilor de grafică satirică s-a realizat online, în condițiile în care o parte din membrii juriului acestei secțiuni sunt din Italia, Serbia, Germania și Franța. Ea a precizat că președintele juriului secțiunii de grafică satirică a fost Sandro Poggiali din Italia, iar din juriu au mai făcut parte Doru Bosiok din Novi Sad –Serbia, Harald Reimholz din Dusseldorf – Germania, Tudor Banuș din Paris – Franța, Florin Rogneanu și Gabriel Bratu din Craiova, Vasile Mândră Crăiță din Bacău, Mihai Truică din Timișoara, Radu Bercea și Elvira Romaniuc din Gura Humorului și Victor Rusu din Suceava. Directorul festivalului a spus că, în urma jurizării lucrărilor, premiul I, în valoare de 500 de euro, a fost acordat lui Luc Descheemarker – Belgia, premiul al II-lea, în valoare de 300 de euro, lui Mikhail Zlatkovsky – Rusia, iar premiul al III-lea, în valoare de 200 euro, lui Constantin Pavel – România. Premiul „George Gavrilean” – 200 euro i-a fost acordat lui Masoud Ziaei Zardkhashoei din Iran. Totodată, în afara premiilor susținute financiar de organizatori, conform regulamentului Festivalului, s-au mai acordat două mențiuni ale juriului – neremunerate – pentru Maryam Moodi – Iran și Valeriy Chmyriov – Ucraina, premiul COV a fost acordat lui Constantin Cuberschi din Iași și diploma de excelență graficienei sucevene Paula Șalar, inițiatoarea mișcării artistice Academia Liberă de Grafică Satirică „Paula Șalar”.La secțiunea epigramă, premiul întâi a fost câștigat de ieșeanul Nicolae Stancu, premiul al doilea de bucureșteanul Pavel Lică, iar premiul trei de Ion Moraru din comuna gălățeană Independența. Premiul întâi la poezie umoristică a fost obținut de ieșeanul Vasile Vajoga, premiul al doilea de Lucian Liviu Perța din Vișeul de Sus, iar premiul al treilea de clujeanul Petra Ioan Gârda.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: