Rezultate finale la Evaluarea națională

Procentul elevilor notați peste 5 rămâne același

Contestațiile depuse de candidații la Evaluarea națională nu au adus, după rezolvare, schimbări semnificative decât pe categorii de note, procentul final al elevilor cu medii de la 5 în sus fiind același – 84,4%.
 

Numărul elevilor care au obținut medii peste 5 a crescut cu 1, de la 5703 la 5704, mici modificări fiind la repartiția pe categorii de medii, unii candidați reușind să ia o notă mai mare, alții, mai mică. Astfel, situația finală a mediilor arată creșteri cu câte 2 note la notele cuprinse între 5 și 6, respectiv 8 și 9, dar sunt mai puține cu 4 notele cuprinse între 9 și 10. Luat pe discipline și categorii de note, la română, unde au și fost mai multe contestații, sunt schimbări mai consistente. Astfel, numărul notelor de 7-8 a scăzut cu 33, cel de 8-9 cu 4, iar numărul notelor cuprinse între 6 și 7 a scăzut cu 6. Pe de altă parte, numărul notelor cuprinse între 9 și 10 a crescut, la română de la 1221 la 1225. Contestațiile au adus 2 note de 10 în plus la română și alte 2 la matematică: 43 față de 41, la română, respectiv 391 față de 389, la matematică. Numărul mediilor de 10 rămâne însă același, după rezolvarea contestațiilor. Reamintim că elevii suceveni au depus 200 de contestații, la limba și literatura română, și alte 83, la matematică. Mai mult de jumătate din lucrările la română contestate de elevii suceveni au obținut note modificate după recorectură, 88 dintre ele fiind mai mari, 23 fiind modificate prin scădere, restul de 96 au rămânând cu aceleași note, a informat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Suceava, insp. Laura Hacman. La matematică, din cele 83 lucrări recorectate după contestații, 64 au rămas nemodificate la note, 16 au primit note mai mari, iar 3 note mai mici. La evaluarea națională s-au înscris 6861 de absolvenți de gimnaziu din județ, fiind evaluați 6755. În perioada 5-10 iulie, alături de părinții lor, candidații la admitere vor completa fișele de înscriere la liceu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: