127 kilograme de pietre semiprețioase au fost confiscate de inspectorii vamali de la Biroul Vamal Siret

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Siret au reținut, ieri, în vederea confiscării 127 kilograme de pietre semiprețioase și bijuterii de argint, ca urmare a controlului efectuat asupra unor colete ce urmau a fi scoase din țară.
 

Șoferul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 3000 lei. Potrivit unui comunicat de presă remis de Compartimentul de Informare Publică al Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Iași, joi dimineață, la Biroul Vamal Siret, s-a prezentat la control vamal, pe sensul de ieșire din țară, un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina, condus de un cetățean ucrainean. Șoferul a declarat că transportă 13 colete cu pietre și a prezentat două facturi, conform cărora coletele conțineau cantitatea de 127 kg de agat, malahit, onix, citrin, ametist, cuarț, spinel, pirită etc. având ca țară de origine India, Pakistan, Bolivia și Madagascar. „La controlul fizic amănunțit efectuat de inspectorii vamali s-a constat că în colete se aflau atât pietre semiprețioase șlefuite, bucăți de rocă de diverse forme, culori și mărimi de felul celor menționate în factură, dar și flori de mină, minigeode și bijuterii din argint cu pietre semiprețioase, nedeclarate la ieșirea din țară. Conform prevederilor legale în vigoare, având în vedere faptul că valoarea și cantitatea bunurilor depășesc cu mult valorile pentru bunurile cu caracter personal care pot fi scoase din țară, autoritatea vamală a reținut în vederea confiscării bunurile și a aplicat șoferului o amendă contravențională în valoare de 3000 lei”, precizează sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: