Mai multe contestații la română, deși la matematică au fost note mai proaste

Peste 200 de contestații la limba și literatura română și altele 83 la matematică au fost depuse de absolvenții de clasa a VIII-a participanți la evaluarea națională, ele urmând a fi rezolvate până marți, inclusiv.
 

Numărul mai mare de contestații depuse la română ar putea părea ciudat, având în vedere că notele obținute de candidați la această disciplină au fost mult mai bune ca la matematică. Astfel, dacă la română s-au înregistrat 735 de elevi notați sub 5, la matematică au fost 1314 elevi cu astfel de note. Pe 3 iulie vor fi afișate rezultatele finale la evaluarea națională, notele urmând să conteze la admiterea în liceu. Ministerul Educației Naționale a centralizat rezultatele obținute de elevi, la nivel de țară, la examenele din cadrul evaluării naționale 2013, înainte de rezolvarea contestațiilor, conform acestora 123.503 elevi, reprezentând 75,91%, obținând note peste 5.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: