Întrevedere între președintele CJ și ambasadorul Franței

Șeful administrației județene, Cătălin Nechifor, s-a întâlnit, vineri, cu ambasadorul Franței la București, Philippe Gustin, care a fost însoțit și de reprezentanți ai unor firme franceze cu activitate în județul Suceava, inclusiv cel al firmei franceze Filasa.
 

Președintele CJ Suceava a spus că a discutat cu ambasadorul Franței despre relația specială dintre județul Suceava și cele două regiuni franceze cu care județul are protocoale de colaborare, departamentul de Nord și departamentul Mayenne, amintind că 12 localități sucevene au relații de colaborare cu autorități din Franța. El a arătat că, în cadrul discuțiilor, a solicitat reprezentantului firmei Filasa să explice situația proiectului de construcție a parcurilor eoliene în județ. „I-am rugat să avem o discuție ca să vedem ce blocaje există, să vedem dacă mai continuă proiectul și, dacă îl continuă, cum îl continuă” a spus Nechifor. Firma franceză Filasa, care în noiembrie 2011 a anunțat o investiție de 780 de milioane de euro în 12 parcuri eoliene din nouă localități din județ ce urma să fie construite începând din septembrie 2012, a amânat punerea în aplicare a proiectului după ce a fost nevoită să renunțe la furnizorul de turbine eoliene. Firma a construit în comuna Ciprian Porumbescu zece clădiri pentru sediu de birouri administrative.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: