În construcții, se continuă munca la negru

> Trei agenți economici care au primit la muncă 5 persoane fără forme legale au fost amendați cu un total de 50.000 de lei
 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a avut o campanie de identificare și combatere a cazurilor de muncă nedeclarată la agenții economici care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor, acțiune desfășurat și la nivel național. „În vederea identificării și combaterii cazurilor de muncă nedeclarată, această acțiune a vizat angajatorii și lucrătorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor” a declarat Romeo Butnariu, șeful ITM Suceava. Butnariu spune că inspectorii de muncă au controlat 37 angajatori, iar în urma verificărilor și neregulilor descoperite, la 9 dintre ei s-au aplicat sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor ridicându-se la 64.000 lei. Lucrătorii ITM au depistat 3 operatori economici care au primit la muncă 5 persoane fără a le întocmi contracte individuale de muncă în formă scrisă, angajatorii cu pricina fiind amendați cu un total de 50.000 de lei. Campania a urmărit, printre altele, creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și angajaților în legătură cu necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, precum și diminuarea consecințelor sociale și economice care derivă din nerespectarea reglementărilor cu specific. Inspectorul-șef Romeo Butnariu a mai precizat că, în timpul descinderilor, au mai fost depistate deficiențe legate de nepăstrarea, la sediul angajatorului, a registrului general de evidență a salariaților și a dosarelor personale ale acestora. Totodată, s-a constatat că unii angajatori nu au putut face dovada înmânării către salariați a unui exemplar din contractul individual de muncă, anterior începerii activității, la alții lipsind și dovezile privind achitarea drepturilor salariale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: