Zona metropolitană Suceava pornește la drum cu 14 localități

> „Primul proiect este cel de transport metropolitan, municipalitatea având ca strategie aducerea de autobuze noi, electrice sau hibride, iar cu cele actuale să ne extindem în localitățile membre” a subliniat primarul Ion Lungu
 

Comitetul Director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană” Suceava a aprobat, ieri, primirea de noi membri, din structură făcând parte, de acum înainte, și comunele Dumbrăveni, Hânțești și Udești. Astfel, zona metropolitană ajunge la 14 membri, pe o rază de aproximativ 20 km, și circa 185.000 de locuitori. Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, precizând că, astfel, sunt întrunite criteriile de populație și suprafață pentru accesarea fondurilor comunitare în viitorul exercițiu bugetar al Uniunii Europene. Ion Lungu, în calitate de președinte al asociației, a precizat că se insistă pe întocmirea studiului de dezvoltare al zonei metropolitane, un prim proiect comun avut în vedere fiind dezvoltarea serviciului integrat de transport în comun de călători. „Pornim la drum cu aceste 14 localități și sper ca, până la sfârșitul anului, să avem proiecte concrete, care vor rezulta din studiul de dezvoltare al zonei metropolitane. Primul proiect este cel de transport metropolitan, municipalitatea având ca strategie aducerea de autobuze noi, electrice sau hibride, iar cu cele actuale să ne extindem în localitățile membre”, a subliniat edilul-șef sucevean. El a ținut să arate că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană” Suceava nu intră în conflict cu asocierea pentru dezvoltare policentrică Suceava – Botoșani, care va fi materializată în perioada următoare: „Nu există vreo incompatibilitate, întrucât zona policentrică Suceava – Botoșani se referă la investiții teritoriale integrate privind zonele urbane și arealul acestora”. Ion Lungu a reliefat că, în perspectiva europeană 2014-2020, municipiul Suceava acționează pe 3 paliere: prin Consiliul Local Suceava, zona metropolitană Suceava și viitoarea zonă policentrică Suceava – Botoșani. La finele lunii aprilie, la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană” au aderat comunele Verești, Siminicea și Stroiești. Acestea s-au alăturat municipiului Suceava, orașului Salcea și comunelor Adâncata, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți și Bosanci. Consiliului Local a aprobat, în ședința ordinară de ieri, asocierea municipiului Suceava cu municipiul Botoșani, în vederea creării unui areal de promovare și dezvoltare, prin accesarea instrumentelor de finanțare aferente programelor de investiție teritoriale integrate (ITI). Primarul Ion Lungu a precizat că demersul are, ca punct de plecare, necesitatea constituirii, într-un interval optim de timp, a formelor organizatorice care să permită accesarea programelor de finanțare europeană din perioada 2014-2020.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: