Președintele CJ Suceava și-a prezentat raportul la un an de mandat

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a prezentat ieri raportul de activitate, la un an de la preluarea mandatului la conducerea administrației județene.
 

În cadrul unei conferințe de presă, el a arătat, printre altele, că s-a reușit reducerea arieratelor cu 90%, deși anul 2012 a început cu un deficit financiar consistent, că s-au deblocat mai multe proiecte europene, cum ar fi cel al construcției depozitelor ecologice de deșeuri sau proiectul județean de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, repararea a peste 1100 km de drumuri județene, finanțarea modernizării mai multor trasee de drumuri, reluarea colaborării intense cu regiunile europene partenere, accelerarea ritmului lucrărilor de reabilitare a Cetății de Scaun a Sucevei sau promovarea de proiecte sociale și cele de dezvoltare a turismului în zonă. Șeful administrației județene a ținut să sublinieze că în primul an de mandat a avut o colaborare bună în cadrul CJ Suceava cu toți consilierii și a existat o activitate elegantă și decentă, chiar dacă au fost și dificultăți, dar că atmosfera a fost una corectă și destinsă de multe ori. Pe de altă parte, Nechifor a precizat că Gheorghe Flutur a refuzat încă de la început orice colaborare, nu a participat la predarea mandatului și consideră că anumite proiecte pe care le-a găsit blocate la preluarea președinției CJ erau mai repede deblocate dacă Flutur ar fi prezentat punctele sensibile. „Cu regret spun că mi-aș fi dorit, mai ales din partea fostului președinte, o relație mai bună. De la bun început a refuzat” a spus Nechifor, care a arătat că multe lucruri le-a descoperit în timp, după săpături, și că era mai bine dacă aceste probleme i le prezenta Flutur. Totodată, președintele CJ Suceava a mai arătat că regretă că Gheorghe Flutur nu a participat la discuții despre administrarea județului și consideră că soluțiile pot să vină de la toți factorii implicați și nu doar de la cei care sunt la putere. „Ar fi fost normal să avem discuții pe temele sensibile. Fac o invitație la dialog pentru perioada următoare. O colaborare bună nu strică și insist pentru asta” a ținut să evidențieze Cătălin Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: