Din piață privată, grădiniță de copii

> O comisie a fost constituită la nivelul CL pentru transformarea Pieței „Ichim” în grădiniță > „Nu este nicio șmecherie la mijloc, am făcut strategii, însă, cu toate eforturile, piața nu a funcționat” a declarat primarul Ion Lungu
 

O comisie – a cărei componență a fost aprobată în ședința de ieri a Consiliului Local Suceava – va analiza oportunitatea achiziționării clădirii fostei piețe agroalimentare private din cartierul Obcini, în vederea transformării acesteia în grădiniță pentru copiii din zonă. Comisia va negocia cu administratorul SC Ichim Serv, inclusiv prețul la care ar putea avea loc tranzacția, demersurile pentru cumpărarea imobilului în cauză fiind inițiate încă din anul 2008, dată la care deliberativul local și-a dat acordul de principiu pentru efectuarea achiziției. Repunerea pe tapet a problemei survine cererilor familiilor din cartierul Obcini, întrucât grădinița în funcțiune de doar de circa 3 ani, de pe strada Slătioarei, nu acoperă numărul solicitărilor. Piața agroalimentară de cartier din Obcini a fost închisă după ce s-a constatat că nu-și autofinanțează activitatea. Pentru deschiderea pieței, executivul municipal s-a asociat cu SC Ichim Serv, care a pus la dispoziție cădirea și dotările aferente, precum și cu Vasile Moscaliuc, care a contribuit cu un teren de 1100 mp. De la bugetul local, în reabilitări, pietruire, pavare, împrejmuire și dotări a fost investită suma de 150.000 de lei, cei doi asociați ai administrației sucevene urmând să câștige de pe urma taxelor percepute de la comercianți. Afacerea a fost însă sortită eșecului, locuitorii cartierului preferând să meargă la cumpărături în supermarketurile deschise în apropiere sau la piața agroalimentară din cartierul George Enescu. Acum, conducătorul executivului sucevean, Ion Lungu, și Consiliul Local sunt gata să mai meargă încă o dată pe mâna Pieței „Ichim” și să construiască, în localul în cauză, o grădiniță cu program prelungit. Deoarece clădirea principală nu suportă o supraetajare, Primăria intenționează să cumpere imobilele pieței și să facă „o dezvoltare pe orizontală”. „Piața poate fi transformată, însă depinde cu ce costuri. Trebuie găsită o soluție, pentru că Primăria și Consiliul Local au investit niște bani acolo. Deși intenția fost bună, au apărut supermarketurile și lumea nu mai merge la piață. Nu este nicio șmecherie la mijloc, am făcut strategii, însă, cu toate eforturile, piața nu a funcționat” a declarat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI