Constituție pentru România, nu pentru USL

PDL a decis să inițieze Coaliția pentru Constituția Cetățenilor, Constituție pentru România, nu pentru USL, a anunțat liderul PDL Gheorghe Flutur într-un comunicat de presă.
 

El arată că PDL consideră că, prin această variantă de Constituție, nici măcar nu mai putem vorbi astăzi de revizuirea Constituției, este una post-traumatică, una resentimentară, extrem de periculoasă pentru democrația din România. Sursa citată subliniază că mai mult de jumătate din amendamentele depuse de către USL-iști se referă la reducerea prerogativelor președintelui României, pe care nici mai mult nici mai puțin îl scot și din puterea executivă. „Practic, am ajuns la a defini o republică aproape parlamentară, spun aproape parlamentară pentru că le-a fost frică să-l aleagă pe președinte prin votul Parlamentului, știind că, în marea lor majoritate, peste 80% dintre români doresc să-și aleagă președintele” susține Flutur. Liderul PDL consideră că majoritatea USL și-a subordonat și încearcă să subordoneze, prin acest proiect de Constituție, toate instituțiile statului, ceea ce demonstrează că acțiunile lor de astă vară nu au fost deloc întâmplătoare și acum, în liniște, încearcă să ajungă la același rezultat. „Curtea Constituțională nu mai poate ataca nicio hotărâre a Parlamentului. Președintele României a rămas o instituție golită de prerogative. Justiția primește un căpăstru de la majoritatea USL, ea trebuie să ceară cuminte acceptul conducătorului suprem care este majoritatea parlamentară, așa se și definește forul suprem de dezbatere și de decizie politică. Oricine intră în contradicție cu Parlamentul, cu majoritatea parlamentară, de fapt nu mai are câștig de cauză. Poporul nu mai poate iniția un referendum dacă nu este de acord Parlamentul, indiferent câți cetățeni români doresc să apeleze, într-un moment sau altul, la referendum” arată liderul PDL. Gheorghe Flutur menționează că pentru motivele invocate PDL a decis să inițieze Coaliția pentru Constituția Cetățenilor, Constituție pentru România, nu pentru USL, la care invită să participe partidele parlamentare de opoziție, partidele neparlamentare, simpli cetățeni, ONG-uri.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI