Învățătorul Gheorghe Popa va fi omagiat de 300 de foști absolvenți

Sâmbătă, 29 iunie a.c., la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, foștii elevi ai învățătorului Gheorghe Popa își vor depăna amintirile alături de cel care i-a învățat tainele scrisului și cititului și i-a format pentru viață, vor viziona un film prezentând activități din cei 42 de ani petrecuți la catedră de învățătorul fălticenean și vor fi strigați la catalog pentru ultima dată de domnul învățător.
 

„Au trecut 42 de ani de când mi-am început cariera de învățător, timp în care am format și educat peste 300 de elevi, de la 4 instituții școlare. Au fost două generații de elevi la Școala Generală Mihăiești (1971-1976), o generație de elevi la Școala Generală Nr. 3 Fălticeni (1976 – 1979), șase generații de elevi la Școala Generală Nr. 1 Fălticeni (1979-2003) și două generații de elevi la Clubul Copiilor Fălticeni (2003-2013). În acești 42 de ani, fiecare generație a pășit încrezătoare în viață, iar prin muncă și conștiinciozitate foștii mei elevi au obținut rezultate deosebite de care sunt mândri atât ei, cât și părinții sau copiii lor. Vă aștept cu drag să ne revedem pe data de 29 iunie 2013 pentru a ne povesti pe unde v-a purtat drumul vieții și ce ați îndeplinit din visul vostru frumos cu care ați plecat de pe băncile școlii” a transmis înv. Gheorghe Popa. Întâlnirea dintre generații va fi moderată chiar de domnul învățător și se va încheia cu un spectacol susținut de Ansamblul „Dumbrava minunată”, coordonat de înv. Gheorghe Popa. Înv. Gheorghe Popa a primit în anul 2011 titlul Cetățean de onoare al municipiului Fălticeni pentru cei 40 de ani dedicați carierei didactice, dar mai ales pentru promovarea folclorului moldovenesc, din postura de dansator și instructor coregraf al mai multor formații de dansuri populare din Fălticeni, carieră care continuă și după pensionare.  De activitatea lui Gheorghe Popa se leagă apariția revistei „Dumbrava minunată”, publicație lunară care a împlinit 10 ani de existență în ianuarie 2012, și Festivalul „Șezătoarea copiilor”, ajuns în acest an la ediția a VIII-a.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: