A început evaluarea națională

Aproape 6.850 de elevi suceveni au început ieri probele evaluării naționale, cu aproximativ 300 mai puțini ca anul trecut.
 

Prima probă a fost cea de limba și literatura română, la care s-au înscris 6837 de elevi dintre cei 7685 câți au urmat cursurile clasei a VIII-a în județ. Dintre aceștia din urmă, le-au finalizat doar 6929, iar la probele care au început ieri au renunțat să se mai înscrie 92 de elevi. Astăzi urmează a fi susținută proba la limba și literatura maternă, pentru ca mâine, 27 iunie, elevii să susțină proba scrisă la matematică. Pentru evitarea oricăror încercări de fraudare, atât din partea candidaților, cât și a cadrelor didactice, sălile de clasă unde se susțin probele, sălile în care se descarcă și se multiplică subiecte, precum și cele unde vor fi depozitate lucrările elevilor au fost dotate cu camere de supraveghere. În județul Suceava au fost desemnate de Inspectoratul Școlar Județean 154 de centre de testare și 29 de centre de comunicare a subiectelor. Rezultatele probelor evaluării naționale 2013 vor fi cunoscute de elevi pe 29 iunie, până la ora 16, în aceeași zi putând fi depuse contestațiile. Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, se vor afla pe 3 iulie. Va urma admiterea la liceu, procedură computerizată, realizată funcție de rezultatele obținute de elevi la evaluarea națională. Calendarul admiterii este următorul: > 5 – 9 iulie, completarea fișelor de înscriere pentru liceele preferate; > 6 – 10 iulie, verificarea acestora; > 17 – 19 iulie, depunerea dosarelor de înscriere la liceele unde au fost repartizați elevii admiși; > 17 iulie, înscrierea pe locurile rămase libere a elevilor care n-au prins repartiție în prima etapă; > 25 iulie, repartizarea acestora pe locurile rămase disponibile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: