Suceava găzduiește Concursul național de știință și tehnologie „ROSEF2013”

Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Societatea Științifică Cygnus – centru UNESCO organizează, în perioada 21-23 iunie a.c., în incinta Iulius Mall Suceava, Concursul național de știință și tehnologie „ROSEF2013”, având expertiza de specialitate a Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, INTEL România și Asociația ForumIT.
 

„Scopul acestui concurs este de a promova elementele de inovare și inventică ce au ca autori tinerii” a declarat președintele Societății Științifice Cygnus, Victor Șutac. Potrivit lui, concursul este cuprins în Calendarul Ministerului Educației Naționale 2013, la disciplina fizică, și reprezintă etapa națională de calificare la Concursul internațional de inventică INTEL ISEF, care se organizează în fiecare an în SUA și la care participă peste 50 de țări din întreaga lume. În acest an, marele premiu al concursului INTEL ISEF din SUA a fost câștigat de un român, Ionuț Budișteanu din Râmnicu Vâlcea, susținut și consiliat în proiectele din ultimii ani de conf. univ. dr. Dan Milici, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Dan Milici coordonează întreaga selecție la nivel național și este acreditat ca reprezentant oficial al României la competiția internațională. Juriul Concursului „ROSEF 2013” va fi format din personalități ale științei și tehnicii românești cu preocupări în domeniul inventicii și inovării la nivel național, cadre didactice universitare și preuniversitare. Președintele lui va fi prof. Alexandru Mironov, jurnalist reputat și ex-secretar general al Comisiei Naționale UNESCO a României. „De asemenea, la manifestare și-a anunțat participarea și un reprezentant al firmei INTEL România, dar și un reprezentant UNESCO, cu precizarea că fiecare participant va primi câte o diplomă din partea UNESCO” a precizat Șutac. El a mai spus că, în cadrul aceluiași eveniment, sâmbătă, de la ora 16, la Iulius Mall, va avea loc și lansarea DVD-ului „Școala pe roți”, proiect care a luat ființă în 2006, la ideea prof. Alexandru Mironov, preluat și implementat în perioada 2008-2012 de Societatea Științifică Cygnus, la nivelul județului Suceava. În 2012, „Școala pe roți” a primit premiul II pentru „Cel mai bun proiect educațional”, în cadrul Galei Premiilor în Educație – Fundația Dinu Patriciu. „DVD-ul prezintă informații legate de disciplinele pe care le-am evidențiat ca fiind importante – artă, științe aplicate și științe. Dintre domeniile analizate amintim: nano-tehnologia, robotica, energiile neconvenționale, radioastronomia, bioecologia, astronomia, antropologia, alături de spiritualitate, arte vizuale și arte plastice, scopul final fiind dezvoltarea personală” a completat președintele Cygnus.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI