În județul Suceava mai trăiesc 7.700 de veterani

> Ei sunt nemulțumiți că unii dintre transportatorii auto și feroviari nu acceptă foile de drum gratuite, obligându-i să plătească contravaloarea călătoriilor
 

Județul Suceava mai are 7.700 de veterani de război, față de 34.000 câți erau în anul 1990 în evidența Asociației Naționale a Veteranilor – s-a arătat ieri, în ședința Comitetului județean de dialog social pentru problemele persoanelor vârstnice, în care s-a precizat că, la nivel național, supraviețuitorii celei de-a doua conflagrații mondiale sunt în număr de aproximativ 100.000. Membrii filialei sucevene a Asociației Naționale a Veteranilor au reliefat că, în general, toate drepturile prevăzute în actele normative cu specific sunt acordate cu regularitate, atât indemnizațiile, cât și asistența medicală gratuită la domiciliu și în ambulatoriu. În ceea ce privește biletele de tratament, veteranii nu s-au confruntat cu nereguli, deoarece, „fiind în vârstă, se deplasează foarte greu și renunță la a mai pleca în stațiuni”. Veteranii au evidențiat însă și deficiențe care i-au afectat, dar care, între timp, „s-au reparat”. Este vorba – după o perioadă de plată de 2 ani – despre scutirea completă de la plata impozitului agricol. În schimb, veteranii suceveni sunt nemulțumiți că unii dintre transportatorii auto și feroviari nu acceptă tichetele de călătorie gratuite, obligându-i să plătească contravaloarea acesteia sau „chiar îi dau jos”. La întâlnirea de ieri cu prefectul Florin Sinescu, reprezentanții Comitetului consultativ de dialog social pentru problemele persoanelor vârstnice au reclamat că aceste practici se întâlnesc pe mai multe trasee rutiere scurte din zonele Fălticeni, Hânțești, Slatina, Mălini, Zvoriștea, Zamostea Vatra Dornei, dar și pe calea ferată Fălticeni – Dolhasca. Ei au cerut prefectului sprijin pentru respectarea acestui drept al vârstnicilor, Florin Sinescu propunând ca, la întâlnirea de luna viitoare, să invite la discuții și pe reprezentanții Autorității Rutiere Române și Inspectoratului de Control al Traficului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI