Amânare pentru creditul necesar încheierii reabilitării fostului cinema „Modern”

Deschiderea ofertelor din cadrul licitației pentru creditul bancar în valoare de 4,6 milioane de lei pe care Primăria Suceava intenționează să-l contracteze în vederea finalizării intervențiilor de modernizare la fostul cinematograf „Modern” nu a mai avut loc la termenul stabilit.
 

Primaria Suceava

„Pentru data de 17 iunie a fost stabilită analiza ofertelor, însă una dintre unitățile bancare ofertante a cerut o amânare” a anunțat Ion Lungu, șeful administrației locale. Investiția totală în amenajarea unui nou sediu pentru Centrul Cultural „Bucovina” este de 13 milioane de lei, până în prezent fiind plătită efectiv suma de 7 milioane de lei. Între timp, dup ce s-a trecut de faza „la roșu”, execuția a fost reluată, edilul-șef susținând că, până la venirea sezonului rece, lucrările se vor apropia de final. La reluarea intervențiilor, structura de rezistență era finalizată, închiderile – la 80% din total, iar finisajele erau făcute în proporție de 60%. „La Centrul Cultural «Bucovina» se lucrează și sperăm ca, până la sfârșitul anului, să terminăm, în mare parte, acest proiect”, a declarat Lungu, menționând că, atunci când va fi gata, fostul cinematograf va adăposti majoritatea instituțiilor culturale din reședința de județ. Cu creditul de 4,6 milioane de lei, gradul de îndatorare al Primăriei ar ajunge la 17,49%, sub limita de 30% impusă de legislația în vigoare. După terminarea lucrărilor, efectuate de Civica Grup Suceava, sala de spectacole va avea 300 de locuri, prin extinderea clădirii vechi obținându-se o suprafață desfășurată de 2.500 mp. Noul imobil extins va avea 3 etaje, plus un etaj tehnic, compartimentate în birouri, spații pentru expoziții, magazin, bibliotecă, laboratoare, cabine, depozit pentru costume, spălătorie etc. Ion Lungu a precizat că pentru dotări va mai fi cheltuit încă 1 milion de lei, sumă prinsă în bugetul local pe anul 2013.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI