Pentru depunerea declarațiilor de impunere a veniturilor agricole

Se apropie de final termenul prelungit

> Termenul inițial a fost 27 mai, Direcția de Finanțe anunțând că nu se consideră că declarațiile au fost depuse cu întârziere și nu vor fi aplicate sancțiuni
 

După ce a fost prelungit, termenul de depunere a declarației fiscale (formularul 221) pentru persoanele fizice care realizează venituri din activități agricole, determinate pe bază de norme de venit, expiră pe data de 25 iunie a.c. informează, într-un comunicat, Direcția Generală a Finanțelor Publice Suceava. Acest nou termen este valabil pentru toți contribuabilii, indiferent dacă cei vizați au depus sau nu declarația până la termenul inițial de 27 mai 2013. Potrivit responsabililor instituției sucevene, nu se consideră depuse cu întârziere și nu vor fi aplicate sancțiuni în cazul contribuabililor/asociaților desemnați care fac declarațiile respective până pe data de 25 iunie, inclusiv. Modelul formularului precum și instrucțiunile de completare a acestuia pot fi descărcate de pe pagina web a ANAF sau pot fi obținute gratuit de la sediul administrației finanțelor publice. Pentru completarea corectă a informațiilor cuprinse în declarație, contribuabilii pot beneficia de asistență din partea reprezentanților acestora. Potrivit Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava, veniturile agricole care fac obiectul impunerii sunt cele realizate din cultivarea produselor agricole vegetale; exploatarea pepinierelor viticole, pomicole și alte asemenea; creșterea și exploatarea animalelor, inclusiv valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală. Veniturile din activitățile agricole sunt impozitate prin aplicarea cotei de impozitare de 16% asupra normei de venit stabilite pe unitatea de suprafață (ha), cap de animal sau pe familie de albine. DGFP Suceava informează că în cazul în care activitatea se desfășoară în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică, obligația depunerii declarației revine asociatului care răspunde pentru îndeplinirea obligațiilor asociației. Pe baza declarației depuse, organul fiscal stabilește impozitul anual datorat și emite decizia de impunere. Plata impozitului anual, stabilit conform deciziei anuale, se efectuează către bugetul de stat în doua rate egale, astfel: 50% din impozit până la data de 25 octombrie, inclusiv; 50% din impozit până la data de 15 decembrie, inclusiv. În cazul veniturilor realizate din silvicultură și piscicultură, plățile anticipate se fac în 4 rate egale, până ziua de 25, inclusiv, a ultimei luni din trimestru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: