Ploile prelungite nu au afectat viitoarea recoltă de grâu a sucevenilor

> „Se întârzie un pic coacerea, însă contăm pe o producție bună” precizează șeful Direcției pentru Agricultură, Vasile Schipor
 

Condițiile meteorologice vitrege din ultima perioadă nu au dăunat viitoarei recolte de grâu a județului Suceava. Așa declară Vasile Schipor, directorul executiv al Direcției Agricole Județene Suceava, potrivit căruia ploile, acolo unde au fost liniștite, au prins foarte bine culturilor agricole. „Culturile de cereale arată neașteptat de bine, la orz urmând a se intra la recoltare peste circa 3 săptămâni, iar la grâu, în cel puțin o lună” precizează Schipor. El susține că, de obicei, în iunie, atacă bolile foliare, însă menționează că tratamentele, inclusiv erbicidările, au fost făcute la timp, iar „bobul este plin și lanurile închegate”. Schipor recunoaște că procesul de coacere este un pic întârziat, dar crede că, în perioada următore – așa cum o arată și prognoza – temperaturile vor fi ridicate și vor favoriza maturizarea spicelor. „Se întârzie un pic coacerea, însă contăm pe o producție bună” evidențiază șeful DAJ, menționând că în sudul țării campania de recoltare a păioaselor este cu circa 3 săptămâni înaintea celei nord, iar în acea partea a țării bobul s-ar fi putut să fi încolțit în spic. Vasile Schipor a menționat că întârziate un pic din cauza precipitațiilor din ultima vreme sunt erbicidările la porumb, soia și floarea-soarelui, constatând, de asemenea, că rodul livezilor, acolo unde nu a fost afectat de vijelii, este pe calea cea bună. Cu toate că a plouat mult, pe fondul temperaturilor relativ scăzute, nu au existat condiții nici pentru proliferarea manei cartofului spune șeful DAJ, menționând că, la această cultură, se mai pot aplica încă tratamentele de rigoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: