Alături de universități din Georgia, Kazahstan, Kirghizstan, Azerbaidjan, Israel

Facultatea de Științele Educației din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a găzduit, în perioada 10-14 iunie, un workshop internațional pe tema serviciilor de suport și de dezvoltare profesională a studenților.
 

Aflăm că au participat la întâlnire cadre didactice și studenți din Georgia, Kazahstan, Kirghizstan, Azerbaidjan, Israel și din cadrul universității sucevene, discuțiile pe tema menționată mai sus dovedindu-se complexe și de folos pentru participanți. Acestea au urmărit implementarea în universitățile din cele 6 state partenere de servicii pentru studenți și absolvenți, în beneficiul dezvoltării lor profesionale, bazate pe instrumente, metode și bune practici europene. Este vorba despre sprijin real și organizat pentru universitarii nevoiți să trăiască într-o societate globalizată, în care este nevoie de calitate ca să răzbată profesional. Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, în calitate de partener în proiect, a fost implicată în realizarea primului pachet de lucru, anume construirea chestionarului de nevoi ale studenților. Acesta a fost realizat de lector univ. dr. Monica Turturean, managerul de proiect, și lector univ. dr. Daniela Jeder. Al doilea pachet l-a constituit întâlnirea încheiată la Suceava la sfârșitul săptămânii trecute și în urma căreia aflăm că partenerii au avut numai de câștigat. „Workshopul a avut un impact pozitiv în rândul partenerilor, care au luat contact cu cele mai noi practici europene privind serviciile de suport și de dezvoltare profesională a studenților. Mai mult decât atât, el a permis inițierea unor discuții privind realizarea unor parteneriate între USV și universitățile din țările menționate, privind oferta educațională pusă la dispoziția studenților” ne-a transmis managerul de proiect, lector dr. Monica Turturean. În totalitatea sa, proiectul de față se numește „Student support and development services”, coordonator fiind Università degli Studi dell’Aquila din Italia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: