Elevi și cadre didactice din Liteni, în excursie la munte…

Rătăciți pe Rarău, găsiți de jandarmii montani

Sâmbătă, 15 iunie a.c., în jurul orei 13, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava a fost redirecționat un apel telefonic efectuat prin S.N.U.A.U. 112 de Monica A., de 33 de ani, din municipiul Suceava.
 

Ea a semnalat că a pornit împreună cu un grup de elevi spre Cabana Rarău, dar s-au abătut de la traseul marcat și s-au rătăcit, nemaiputându-și continua deplasarea. Pentru găsirea lor, aflăm de la biroul de presă al jandarmeriei sucevene, a acționat un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montani Câmpulung Moldovenesc, aflat în serviciu pe unul din traseele montane din zonă. S-a ținut legătura cu cei din grup prin intermediul telefonului mobil, ei fiind găsiți după aproximativ o oră. Persoanele în cauză, două cadre didactice și 17 elevi (cu vârsta între 14 și 18 ani) din cadrul unei instituții de învățământ din județul Suceava (pentru conformitate, Liceul „I.V. Liteanu” Liteni), au pornit pe traseul montan Câmpulung Moldovenesc – Izvorul Alb – Cabana Rarău. Însă, la un moment dat, s-au abătut de la traseu. Au parcurs aproximativ 4 kilometri pe un drum forestier până la terminarea acestuia, în apropierea traseului de transport pe cablu cu telegondole, unde au constatat că nu-și mai pot continua deplasarea. Necunoscând zona și nefiind siguri de modul de întoarcere la drumul marcat, au solicitat sprijin prin intermediul numărului unic 112. Jandarmii i-au condus până la traseul montan Câmpulung Moldovenesc – Izvorul Alb – Cabana Rarău, turiștii întorcându-se la pensiunea la care erau cazați. „Jandarmii montani patrulează zilnic pe traseele din Masivul Rarău pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, îndrumarea și informarea turiștilor, precum și pentru salvarea și evacuarea persoanelor aflate în dificultate. De asemenea, la sfârșit de săptămână, un echipaj asigură permanent menținerea ordinii publice în zona Cabanei Rarău, fiind în măsură să intervină în orice situație care ar pune în pericol siguranța turiștilor” se arată într-un comunicat al IJJ Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI