La Conferința internațională de științele educației de la USV

Peste 100 de lucrări despre „probleme specifice educației”

Facultatea de Științe ale Educației din Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava găzduiește, în aceste zile, specialiști în educație din Spania, Ucraina, R. Moldova, Turcia, Azerbaidjan, Kirghistan și România, prezenți la cea de a XI-a ediție a Conferinței internaționale de științe ale educației.
 

Ei vor prezenta peste 100 de lucrări, la cele 6 secțiuni, lucrări care abordează „probleme specifice educației în societatea contemporană” ne-au precizat reprezentanții FSE. Participanții străini, alături de cadre didactice universitare din Suceava și din țară, precum și din învățământul preuniversitar, s-au reunit ieri în aula USV, în cadrul deschiderii oficiale. Decanul FSE, prof. univ. dr. Otilia Clipa, a precizat că manifestarea a ajuns la a XI-a ediție și a devenit de-acum o tradiție, fiind organizată, anul acesta, în parteneriat cu organizația neguvernamentală „Learning for life”. Inspectorul general adjunct de la Inspectoratul Școlar Suceava, prof. Gabriela Scutaru, a declarat că această conferință are rolul de „a crea o punte de legătură mai mult decât necesară între învățământul universitar și cel preuniversitar”, deoarece „împreună formăm pe cei care ne vor lua locul, mai devreme sau mai târziu”. Prof. univ. dr. Elena Brândușa Steiciuc, directorul Consiliului studiilor universitare de doctorat, a spus că Suceava este astăzi o capitală europeană datorită acțiunii „magice” organizate de Universitate, educația în sine presupunând o „osmoză”, „o relație de alchimie între maestru și discipol, între cel care predă și cel ce primește”. Prorectorul cu activitatea științifică de la USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian, a vorbit despre activitatea din universitate, despre educație în general și a prezentat facultățile USV. Prin lucrările care vor fi prezentate, vor fi abordate teme referitoare la educația în societatea contemporană, psihologia educației, consiliere educațională, formarea formatorilor, didactica ariilor curriculare, e-learning și software în educație. Programul cuprinde și o sesiune de comunicări științifice pentru studenți, cu tema „Educația în mileniul III”, și ateliere de lucru pe diferite tematici din domeniul educațional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: