Monument nou la Pleșești

O troiță veche din Poiana era singurul semn al respectului și pomenirii vultureștenilor pentru suita de eroi căzuți în războaie, eroi care și-au avut obârșia în fostul sat.
 

Din inițiativa profesorului Mihai Grădinaru, primarul comunei, și cu sprijinul consistent (inclusiv material) al preotului Petru Irimescu de la Rădășeni, dar de loc din această comună, sub veghea și efortul parohiei, joi, de Ziua eroilor, a fost sfințit un monument înălțat în satul de reședință al comunei – Pleșești, în zona în care s-a aflat până de curând clădirea veche a școlii primare mai mult decât centenare a satului. Paraclisul, „loc de închinăciune, pentru că include două icoane și o cruce cu Mântuitorul, și de comemorare a eroilor satului”, cum afirma primarul Mihai Grădinaru, ca și o placă pe care sunt înscriși eroii și preoții parohiei din Pleșești, au fost sfințite de preotul paroh Daniel Constantin Loluță aflat în fruntea unui sobor numărând în total șapte preoți. După depunerea de coroane, au urmat un moment artistic susținut de elevi ai școlii, sub îndrumarea diaconului Claudiu Hariuc, profesor de religie, și alocuțiuni prezentate de primar, de preoții Petru Irimescu și Daniel Constantin Loluță și de profesorul pensionar Mihai Nechita, fost primar. De față au fost veterani de război, alte autorități locale, un mare număr de săteni, ca și, în calitate de invitat, primarul vecinilor de la Bunești, dl Gheorghe Beraru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: