Există finanțare și front de lucru

> Investiții de aproape 10 milioane de lei, în alimentare cu apă, canalizare și drumuri ar urma să se facă în 29 de localități ale județului
 

În perioada următoare, în județul Suceava urmează să fie semnate 39 de contracte de finanțare a proiectelor administrațiilor locale și a celei județene, a anunțat președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor. „Acestea sunt derulate pe ceea ce au fost, în trecut, OG nr. 7, HG nr. 577 și OG nr. 40. Între timp acestea s-au comasat, fiind vorba despre investiții în apă, canal, dar și drumuri, fiind integrate toate la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice” explică Nechifor. Cele mai multe dintre proiecte, în valoare totală de 6,1 milioane de lei, vizează rețele de alimentare cu apă și rețelele de canalizare, beneficiare fiind 29 de localități ale județului. În ceea ce privește infrastructura rutieră, cele 10 investiții „în continuare”, cu alocare de aproximativ 3,5 milioane lei, se derulează în 8 comune, precum și pe două porțiuni de drumuri județene. Cătălin Nechifor susține că, în cadrul subprogramului „Dezvoltare urbană a municipiilor și orașelor”, pentru investiții în alimentări cu apă și canalizări, finanțare vor primi, în scurt timp, Frasin, Broșteni, Liteni, Salcea, Milișăuți, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Cajvana. Subprogramul „Dezvoltarea satului românesc” se va implementa cu investiții în Sucevița, Todirești, Iaslovăț, Ostra, Fundu Moldovei, Pătrăuți, Gălănești, Hânțești, Dolhești, Panaci, Pojorâta, Stulpicani și Vadu Moldovei. Pentru canalizare și stații de tratare-epurare, fonduri vor primi Putna, Sucevița, Dornești, Forăști, Frătăuții Noi și Gălănești. „Parte dintre acestea localități primesc sume în primă instanță, cu prioritate, altele, pentru că sunt și alte programe, vor beneficiari de finanțări ulterior”, reliefează șeful administrației județene. Pe latura infrastructurii rutiere județene, aflăm că se vor continua investițiile de reabilitare și modernizarea a două drumuri clasificate ca drumuri județene, adică DJ 176 Vama – Vatra Moldoviței și DJ 209H, Baia – Cornu Luncii. „Iată că există finanțare, front de lucru și ne dorim ca banii de la bugetul de stat să ajungă cât mai repede, să vedem că perioada de vară însemnă și lucrări multe, în județul Suceava”, a conchis președintele Consiliului Județean Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: