Bacalaureat 2013

Subiecte diferite la matematică

> Ele au fost gândite separat, în premieră, pentru elevii de la profilurile mate-info, cei de la pedagogic, științele naturii și tehnologic
 

La proba A a examenului de bacalaureat, cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, au lipsit 170 de candidați din cei 5674 înscriși. Ieri și alaltăieri s-au desfășurat probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, iar săptămâna viitoare, în perioada 17- 21 iunie, se va desfășura proba de evaluare a competențelor digitale, la care s-au înscris 5205 candidați. Proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională va avea loc între 25 și 28 iunie, la ea fiind înscriși 5439 candidați, din care 4533 la limba engleză, iar 869 la franceză. Prima sesiune a bacalaureatului se desfășoară anul acesta în 21 de centre de examen, urmând a participa absolvenți din 44 de unități școlare și 6 centre zonale. Probele scrise vor începe, în data de 1 iulie, cu limba și literatura română, la care s-au înscris 5923 candidați, urmată, pe 2 iulie, de proba la limba maternă, la care s-au înscris 9 candidați. Proba obligatorie a profilului, scris, se va desfășura la data de 3 iulie, la disciplinele matematică și istorie, la acestea fiind înscriși în total 6267 candidați. Anul acesta vor fi subiecte diferite la probele scrise, în funcție de profilul urmat la liceu. Acest aspect este prevăzut în metodologia de examen, care, la articolul 43, prevede că subiectele pentru probele scrise vor fi în concordanță cu programele școlare și cu programele de bacalaureat. Astfel, și subiectele la matematică au fost gândite separat, ținându-se cont de comentariile din anii anteriori, conform cărora subiectele aveau același grad de dificultate, fiind dezavantajați elevii de la profilul tehnologic. Astfel, la ediția din acest an a examenului vor fi subiecte diferite pentru cei care au studiat mate-info, la care s-au înscris 1312 candidați suceveni, vor fi alte subiecte la matematică pentru elevii de la pedagogic – 30 de candidați înscriși, pentru cei de la profilul științele naturii – 542 înscriși și pentru cei de la tehnologic – 2916 înscriși. La istorie vor susține proba scrisă 1467 candidați. Proba la alegere a profilului și specializării, tot scrisă, se va desfășura pe 5 iulie, cei mai mulți candidați înscriși fiind la geografie – 2315, la biologie fiind 1348, iar la anatomie – 1041. Rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12, la ora 16, în aceeași zi fiind așteptate contestațiile. Ele vor fi rezolvate între 9 și 11 iulie, pe 12 iulie urmând a fi prezentate rezultatele finale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: