Finanțele publice verifică legalitatea încredințării directe a lucrărilor pentru îndepărtarea efectelor inundațiilor

> Pe de altă parte, există suspiciuni conform cărora contravaloarea facturilor nu ar fi pe măsura volumului de lucrări și nici a calității acestora <>br> Direcția Generală a Finanțelor Publice Suceava verifică, în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național, respectarea reglementărilor legale în vigoare privind încredințarea prin negociere directă a contractelor de lucrări pentru remedierea efectelor inundațiilor care s-au abătut asupra județului Suceava în anii 2008 și 2010. Așa declară președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, care precizează că acestea survin înregistrării unui număr mare de facturi emise în acea perioadă și neachitate încă, banii respectivi constituindu-se ca arierate ale unităților administrativ-teritoriale care au beneficiat de intervențiile în cauză. Pe de altă parte, există suspiciuni conform cărora contravaloarea facturilor nu ar fi pe măsura volumului de lucrări și nici a calității acestora.
 

Directia Finantelor Publice Suceava

Șeful executivului județean susține că există multe societăți comerciale din județul Suceava care au înregistrate facturi emise și neachitate încă din anii 2009, 2010 și 2011. Printre firmele de construcții cu cele mai mari sume de încasat de la primării se numără Test Prima, SUCT și Con Bucovina, care au executat lucrări de îndepărtare a efectelor inundațiilor din 2008 și 2010. În perioadele respective, fiind vorba despre forță majoră, execuția a făcut obiectul încredințării directe și „poate că, nu întotdeauna, lucrările au fost, calitativ și în cuantum financiar, în conformitate cu costurile reale”. „Știu că, în acest moment, cei de la Direcția de Finanțe sunt într-o acțiune, derulată la nivel național, pentru a verifica aceste arierate și a vedea dacă sunt în conformitate bugetele care au existat, cu hotărârile de consiliu local, în atenție fiind toate aspectele privind legalitatea încredințării contractelor de lucrări” a explicat Nechifor. El a ținut să precizeze că nivelul arieratelor a scăzut în mod semnificativ în județul Suceava, exprimându-și speranța că, printr-o rectificare pozitivă a bugetului de stat, acestea se vor diminua și mai mult. „Există bani în trezorerie, care vor fi la dispoziția autorităților pentru plata de arierate, în trimestrul al treilea, respectiv trimestrul al patrulea. Evident, sperăm și în acea rectificare de la nivel național, care să fie pozitivă, în așa fel încât să putem face redistribuire acolo unde este nevoie și unde nu sunt alte resurse la nivel local”, a explicat președintele Consiliului Județean Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: