Col. Ion Burlui, șef peste „situațiile de urgență” din țară

La propunerea ministrului de interne Radu Stroe, în câteva zile, colonelul Ion Burlui, șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, va fi numit la comanda Inspectoratului General.
 

Funcția sa va fi preluată, pentru următoarea jumătate de an, de col. Dan Hofman, prim adjunct al inspectorului-șef. Ion Burlui a fost șeful ISU Suceava 3 ani și jumătate, timp în care, spun subordonații, a impus în instituție „o disciplină omenească”. „Te-a ars dacă ai călcat pe bec, dar rar un om mai înțelegător cu necazurile omului. Cere mult, pentru că el însuși dă mult. În misiuni, fie că era vorba de incendii, inundații sau alte intervenții, era acolo, lângă noi. Îmi pare rău că pleacă, dar îmi pare și bine în același timp, pentru că domnul colonel merită numirea și, în plus, va fi cred primul sucevean din conducerea pompierilor din România” a declarat unul din ofițerii ISU Suceava. Soldat prin vocație Ion Burlui are 51 de ani, este căsătorit, are doi copii și se poate numi, fără nicio ezitare, „militar de carieră”. Absolvent al Școlii Militare de Ofițeri Activi din București, arma pompieri, proaspătul ofițer n-a avut vreo ezitare privind drumul ales în viață. Pregătirea militară și-a completat-o absolvind cursurile posuniversitare ale Facultății de Management din cadrul Academiei de Științe Economice București, tot aici obținând și doctoratul. Întreaga activitate profesională a col. Ion Burlui s-a desfășurat în cadrul ISU Suceava. Și-a început cariera ca locțiitor comandat de companie, apoi comandant, apoi șef de birou asigurare tehnică materială și financiară, adjunct și apoi șef al Serviciului Logistică, prim adjunct al inspectorului-șef ISU și, din iarna lui 2009, inspector-șef al instituției. Meticulos, foarte credincios, corect până la absurditate uneori, dar întotdeauna atent la problemele oamenilor cu care a colaborat, col. Ion Burlui va primi curând, odată cu numirea ca șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, confirmarea unei cariere frumoase, de soldat prin vocație.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: