Când păcatele te ajung din urmă...

Arestat la Suceava, pentru jafuri armate săvârșite în 2001

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a înaintat ieri Curții de Apel Suceava propunerea de luare a măsurii arestării lui Ioan Bujdei, de 38 de ani, din Vicovu de Jos, pe baza semnalării transmise de Biroul SIRENE național, ca urmare a emiterii mandatului european de arestare din data de 8.06.2007, de către Judecătoria locală Duisburg – Germania.
 

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, conform prevederilor din Codul penal german. În semnalarea Schengen, informează Curtea de Apel Suceava, s-a reținut că Bujdei, în complicitate cu alte persoane, a intrat în sala de jocuri Gluckstreff din Duisburg – Walsum, Romerstr. 319, în jur de ora 21,25, la 21 octombrie 2001. Aflăm că unul dintre făptuitori ținea în mână un cuțit, altul a îndreptat un pistol fals către ceafa angajatului sălii de jocuri și au legat o femeie (devenită martoră în proces) cu bandă adezivă. Au furat 750 mărci vest-germane, în numerar, din casierie. „Apoi au mai luat o poșetă cu 680 de mărci, de la martora B., care fusese deja legată cu bandă adezivă. În cele din urmă, au folosit forța brută, pentru a deschide mașinile cu jocuri de noroc și au furat monedele de acolo, aproximativ 12.300 mărci. Mai târziu, au împărțit banii între ei. Persoana solicitată este acuzată că a fost șoferul mașinii pe care au folosit-o făptuitorii pentru a fugi de la locul jafului. De asemenea, la 26 noiembrie 2001, în jurul orei 18, făptuitorii au intrat în filiala Deutsche Post AG (poșta) din Lauenburger Allee 14 și au amenințat martorii prezenți cu un pistol fals, sustrăgând 2741,70 mărci, în numerar, din casierie. Și în cazul acestui furt, Bujdei Ioan ar fi fost șoferul mașinii pe care au folosit-o făptuitorii pentru a fugi de la locul jafului” se arată într-un comunicat al Curții de Apel Suceava. În baza prevederilor legale în vigoare, Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea persoanei solicitate Bujdei Ioan, față de care s-a emis mandatul european de arestare din data 8.06.2007 de către Judecătoria Duisburg, pe o durată de 5 zile, respectiv de la 13.06.2013, până la 17.06.2013, inclusiv. Completul de judecată a stabilit un nou termen pentru judecarea cauzei la data de 17 iunie 2013, ora 15.30.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: