Trei zile de precipitații cu risc de inundații

> „Este posibil să avem probleme, deoarece, zilele trecute, s-au înregistrat precipitații, iar pământul este deja îmbibat cu apă” a arătat prefectul Sinescu
 

Timp de 3 zile, județul Suceava ar urma să fie bătut de precipitații puternice, motiv pentru care trebuie luate măsuri de prevenire a eventualelor revărsări de ape, a pus în vedere, ieri, prefectul Florin Sinescu: „Se pare că vor urma 3 zile de precipitații, marți, miercuri și joi, cu 3 atenționări de cod galben”. Prefectul a solicitat Inspectoratului de Poliție Județean ca, prin toate posturile de poliție, să monitorizeze drumurile și podețele din zonele în care sunt deja adunate resturi vegetale, primarilor transmițându-li-se ca, din cursul zilei de ieri, să ia măsuri de eliberare a secțiunilor de scurgere. Direcția Silvică a fost solicitată ca, prin intermediul ocoalelor silvice, să aibă în atenție torenții permanenți și nepermanenți și să degajeze cursul acestora până la confluența cu apele curgătoare. Sinescu a pus în vedere aceleași lucruri Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” și Inspectoratului Județean de Jandarmi, acestea urmând a acționa în colaborare cu comitetele și structurilor locale specializate. „Este posibil să avem probleme, deoarece, zilele trecute, s-au înregistrat precipitații. Pământul este îmbibat cu apă, deja discutăm despre acumulări și, de aceea, sunt măsuri de siguranță” a reliefat Florin Sinescu. Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava urmează ca, prin cele 35 de puncte hidrologice, să supravegheze permanent cursurile de apă și să semnaleze operativ orice problemă din albiile minore și majore.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: