Conferința județeană a liberalilor a fost amânată

Biroul Permanent Teritorial Suceava s-a întrunit joi după-amiază și a stabilit ca data alegerilor din organizația județeană să fie 29 iunie. De la ședință a lipsit vicepreședintele PNL Suceava Marius Ursaciuc, care va fi contracandidatul lui Alexandru Băișanu pentru funcția de președinte al organizației județene.
 

În cadrul ședinței de joi după-amiază, a existat și un schimb de replici între Ioan Pavăl, primarul PNL de Dumbrăveni și lider al aleșilor locali din PNL Suceava, și liderul PNL Suceava, Alexandru Băișanu, în urma căruia Pavăl a părăsit ședința și a transmis că nu va mai participa la ședințele organizației județene. În timpul ședinței, Băișanu a recunoscut că a greșit că nu a informat Biroul teritorial despre data alegerilor, care a fost inițial stabilită pentru 8 iunie, dar în urma contestațiilor făcute din organizația județeană către conducerea centrală, alegerile au fost amânate. Președintele PNL Suceava le-a spus membrilor BPT Suceava că a respectat statutul partidului în ceea ce privește stabilirea datei conferinței județene de alegeri. În timpul ședinței s-a discutat și despre norma de reprezentare, la conferința județeană urmând să participe, conform unei decizii adoptate în urmă cu două săptămâni, aproximativ 500 de delegați. Mai mulți membri au criticat norma de reprezentare, care ar fi prea mică pentru un partid aflat la guvernare și că ar trebui să participe la această conferință un număr de delegați cel puțin egal cu numărul locurilor din sala Casei de Cultură Suceava, unde se vor desfășura alegerile. Băișanu a apreciat însă că norma de reprezentare e corectă, dar că se va mai consulta cu primarii PNL, pentru a vedea dacă este nevoie de o altă normă de reprezentare. De remarcat este că, în cadrul ședinței de joi, unii membri apropiați ai lui Băișanu au criticat acțiunea celor care au reclamat conducerii centrale a partidului aspecte legate de modul în care se va desfășura conferința de alegeri și chiar s-a subliniat că Băișanu s-a îmbolnăvit de diabet din cauza negocierilor dure pe care acesta le-a purtat cu PSD. La ședința de joi au fost prezenți și membrii din secretariatul general al PNL care verifică, la Suceava, reclamațiile legate de modul de gestionare a organizației județene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: