Suceava, capitala unei regiuni cu 3 județe

> „Există interese puternice de a pune mâna pe pădurile Bucovinei și pe veniturile realizate din exploatarea acestora” consideră liderul PRM Suceava, Gheorghe Acatrinei
 

Regionalizarea se face în pripă și fără consultarea populației, care va fi scoasă la vot în necunoștință de cauză – a opinat, într-o conferință de presă, președintele Organizației Județene Suceava a Partidului România Mare, Gheorghe Acatrinei. „Personal nici măcar acum nu știu din ce regiune vom face parte, unde ne-a băgat vicepremierul Liviu Dragnea”, a precizat ex-senatorul PRM de Suceava. Acatrinei critică intenția de angajare a răspunderii Guvernului pentru noul proiect de organizare administrativ-teritorială a României, reliefând că puterea USL se dedă la practici folosite pe cale largă pe vremea Cabinetului „de tristă amintire” Emil Boc. El crede că la organizarea și structurarea regiunilor trebuie luate în calcul elemente precum trecutul istoric, tradițiile și obiceiurile, afinitățile și interesele comune, infrastructura de transport, puterea economică, nivelul de trai, în așa fel încât să nu apară incompatibilități și tensiuni nedorite. Fostul parlamentar este de părere că Suceava ar putea fi capitala unei regiuni cu un număr mai mic de județe. „În acest nou proiect, nouă ne-ar fi stat bine cu județele vecine” a subliniat Acatrinei, făcând referire la județele Botoșani și Neamț. El opinează că, în ciuda tuturor prejudecăților, Suceava este un județ bogat și că „există interese puternice de a pune mâna pe pădurile Bucovinei și pe veniturile realizate din exploatarea acestora”. „În cele din urmă, este necesar să se țină cont de bogățiile pe care le are fiecare județ, în așa fel încât să depășim greutățile care ne macină în domeniul economic și cel al nivelului de trai scăzut” a explicat Gheorghe Acatrinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: