În vizor, autocamioanele ce transportă marfă pe drumurile județene

> Se are în vedere introducerea unei taxe pentru autovehiculele care transportă încărcături de peste 3,5 tone > „Nu facem o acțiune haiducească. Nu vrem doar să aplicăm amenzi, ci vrem să se respecte legile și normativele în vigoare” a spus Nechifor
 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunțat ieri că instituția pe care o conduce va institui un regim strict de control al autocamioanelor ce transportă marfă pe drumurile județene, cu controale permanente care vor fi anunțate. „Nu facem o acțiune haiducească. Nu vrem doar să aplicăm amenzi, ci vrem să se respecte legile și normativele în vigoare” a spus Nechifor într-o conferință de presă. Șeful administrației județene a precizat că, în ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe accidente rutiere cu victime și pagube materiale provocate de autocamioane și că a dispus Direcției de Drumuri și Poduri Suceava să introducă un regim strict de control al vehiculelor ce transportă mărfuri în încercarea de a diminua riscul producerii de accidente. Nechifor a arătat că județul Suceava are un volum mare de mărfuri ce sunt transportate pe drumurile din județ, în special transporturi de masă lemnoasă, iar multe dintre autocamioane sunt supraîncărcate, fapt ce determină risc de producere de accidente. „E un risc atunci când un camion ce ar trebui încărcat cu 40 de tone are o încărcătură de 60 de tone pentru că alta este distanța de frânare” a spus Nechifor. El a menționat că transportul agabaritic produce și pagube financiare importante pe cei 1500 km de drumuri județene, iar pentru repararea acestor drumuri se cheltuie sume mari de bani. Totodată, Nechifor a mai anunțat că se studiază, în prezent, posibilitatea introducerii unei taxe de acces pe drumurile județene pentru transporturile de marfă de peste 3,5 tone. „Vor fi valori diferențiate în funcție de tonaj” a declarat președintele CJ Suceava, care a menționat că nu vor fi sume exorbitante, ci de 2000-3000 lei/an, dar transportatorii vor putea plăti taxa și pentru perioade mai scurte. Nechifor a mai spus că a expus această propunere transportatorilor din domeniul silvic care s-au arătat de acord cu o astfel de taxă. „Este încă în studiu și nu am decis nimic. Oricum, dacă va exista o propunere în acest sens va fi dezbătută în prealabil cu transportatorii și va trebui să fie adoptată în Consiliul Județean” a precizat Cătălin Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: