Ciment a fost, ciment (pietrificat) a rămas

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Ilie Niță, a prezentat, ieri, în cadrul ședinței CJ Suceava, rezultatul anchetei făcute privind cantitatea de 160,5 tone de ciment depozitat din 2008 la sediul Poliției de Frontieră din Rădăuți, arătând că proprietarul este ANL și nu Prefectura sau CJ Suceava.
 

În calitate de șef al comisiei de anchetă în acest caz, Niță a explicat că în comitetul de urgență constituit în urma inundațiilor din iulie 2008 s-a stabilit lista materialelor pentru refacerea locuințelor afectate. În județ au fost trei centre de depozitare a materialelor de construcții – în Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți, materialele fiind transferate de ANL și Rezervele Statului. Niță a spus că cele 160,5 tone de ciment care au mai rămas depozitate la sediul Poliției de Frontieră din Rădăuți nu au mai fost ridicate de primarii din trei comune, Arbore (138 de tone), Bălcăuți (7,5 tone) și Cacica (15 tone), întrucât nu au mai reconstruit casele. „Cimentul a rămas în custodie acolo. E depreciat și pietrificat” a spus Niță, care a subliniat că Prefectura sau CJ Suceava nu sunt proprietarii acestui ciment, cumpărătorul fiind ANL. La rândul său, președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a arătat că autoritățile sucevene au luat legătura cu firme specializate care ar putea folosi cimentul pentru reprocesare și refolosire. „E aproape imposibil să găsim soluții miraculoase” a spus Nechifor, care a menționat că Prefectura Suceava se va ocupa de procedură. Reamintim că Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a transmis la începutul acestui an o adresă către CJ Suceava în care atrăgea atenția autorităților că, după inundațiile din 2008, la sediul Poliției de Frontieră Rădăuți au fost depozitate 160.500 kg de ciment, care se degradaseră și afectau spațiile instituției. CJ Suceava a decis ulterior constituirea unei comisii de anchetă care să verifice motivele pentru care cantitatea de ciment nu a fost distribuită sinistraților, urmând a se stabili și ce urmează să fie făcut cu acest ciment depreciat. Peste 7000 de gospodării din județul Suceava au fost afectate de inundațiile din 2008, iar 200 de case distruse de ape au fost reconstruite, alte câteva mii fiind reparate. Materialele de construcții au fost alocate de Guvern.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: