Apel din partea SCLRB

Colectare de fonduri pentru restaurarea Casei „Aron Pumnul” din Cernăuți Societatea pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina (SCLRB) a transmis Consiliului Județean Suceava un apel de colectare de fonduri pentru restaurarea Casei „Aron Pumnul” din Cernăuți, documentul fiind semnat de președintele de onoare al SCLRB, acad. Dimitrie Vatamaniuc, președintele societății, Mircea Irimescu, și secretarul executiv, Gheorghe Dolinski.
 

Casa „Aron Pumnul” din Cernăuți

În apel se menționează că, în urmă cu 15 ani, autoritățile administrației orașului Cernăuți au pus la dispoziția Uniunii Muzeografilor din Ucraina Casa lui „Aron Pumnul” pentru înființarea muzeului-memorial „Mihai Eminescu”. „Nevoia unor astfel de instituții românești în nordul Bucovinei este mai mult decât imperios necesară, iar societățile culturale – Societatea pentru Cultură Românească Mihai Eminescu din Cernăuți și Societatea pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina – au acum posibilitatea punerii în funcțiune a acestui muzeu” se arată în apel. Semnatarii susțin că un asemenea demers cultural, patriotic și integrat în standardele europene, pentru executarea proiectului de restaurare, reparații capitale, dotarea cu mobilier și achiziționarea de materiale documentare pentru expunere la Casa „Aron Pumnul” din Cernăuți necesită fonduri bănești, motiv pentru care lansează un apel de colectare de fonduri. „O participare numeroasă a cetățenilor din România la acest act de binefacere în spațiul cultural este un gest de mare demnitate și arată deplina apartenență la românism” se mai arată în apel.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: